- FÅR SPARKEN: Jeremy Clarkson fra BBC-programmet «Top Gear» får ikke fortsette i programlederjobben, ifølge britiske medier. Foto: Eivind Skjervum
- FÅR SPARKEN: Jeremy Clarkson fra BBC-programmet «Top Gear» får ikke fortsette i programlederjobben, ifølge britiske medier. Foto: Eivind SkjervumVis mer

- Jeremy Clarkson får sparken

Programlederen skal ha gått til fysisk angrep på produsent etter å ha blitt nektet biff og chips. Nå får han sparken, ifølge britiske medier.

(Dagbladet): Jeremy Clarkson skal ifølge flere britiske medier ikke få fortsette i «Top Gear» på BBC. Blant mediene som melder det, The Telegraph.

Tidligere denne måneden ble han suspendert fra jobben etter en krangel med en produsent, og BBC satte i gang en etterforskning av episoden.

Håndgemeng Ifølge The Telegraph skal etterforskningen ha konkludert med at Clarkson skjelte ut produsent Oisin Tymon i 20 minutter, før han gikk til fysisk angrep på ham. Avisa skriver at angrepet varte i 30 sekunder.

Programlederen, som er blant BBCs best betalte stjerner, skal ha hisset seg opp da han fikk beskjed om at han ikke kunne få biff og chips etter at de hadde avsluttet en innspilling. Det skyldtes at matserveringen ved hotellet de bodde på var stengt.

Suspensjonen av ham vekket voldsomme reaksjoner i Storbritannia, som kulminerte med at den høyrepopulistiske bloggeren Paul Staines tok seg til BBCs hovedkvarter i en tanks for å overlevere en million signaturer i protest.

Vil fortsette med «Top Gear» «Top Gear», med programlederne Clarkson, Richard Hammond og James May i fri utfoldelse, har holdt det gående siden 2002 og 2003 og nådd eventyrlige seertall. Konseptet er forlengst utvidet til også å omfatte et eget bilblad og turnerende liveshow.

Til tross for at de mister sin store stjerne, planlegger BBC å fortsette å sende programmet, ifølge The Telegraph.

De fire liveshowene med «Top Gear»-gjengen, som skulle gå av stabelen på Sørmarka arena i Stavanger denne uka, er utsatt på ubestemt tid