FIKK JOBBTILBUD: I et nytt intervju sier Jeremy Clarkson at han fikk tilbudet om å få jobben som «Top Gear»-programleder tilbake, men at han takket nei. Foto: NTB Scanpix
FIKK JOBBTILBUD: I et nytt intervju sier Jeremy Clarkson at han fikk tilbudet om å få jobben som «Top Gear»-programleder tilbake, men at han takket nei. Foto: NTB ScanpixVis mer

Jeremy Clarkson hevder BBC tilbød ham jobben tilbake

Men takka nei etter å ha blitt sammenlignet med overgreps-dømte Jimmy Savile.

(Dagbladet): Denne uka ble det klart: TV- og radiopersonlighet Chris Evans (49) skal ta over Jeremy Clarksons jobb som programleder i «Top Gear».

Clarkson fikk i mars fyken fra den britiske TV-kanalen etter å ha kommet med en rekke kontroversielle uttalelser.

I et nytt intervju med The Sun hevder likevel Clarkson at han ble spurt om han ville ha jobben som programleder tilbake, bare noen dager før det ble offentliggjort at Evans var BBCs mann.

- Aldri et alternativ Clarkson sier at han takket nei på grunn av at en BBC-sjef hadde sammenlignet ham med den overgrepsdømte BBC-profilen Jimmy Savile.

- Det var aldri et alternativ. Selv om en million mennesker har skrevet under på «Bring Back Clarkson»-underskriftskampanjen, som jeg ser på med stor ydmykhet, sier han til avisa, og legger til:

- Det har skjedd for mye. Etter at noen i BBC sammenlignet meg med Jimmy Savile, og det var på hele forsida av en avis - hvordan kan jeg da komme tilbake?

- Umulig Han fortsetter med å si at han mener programmet ville blitt ødelagt om han hadde retunert som programleder, blant annet fordi at han selv da hadde stjålet mye av oppmerksomheten.

- Det ville ha vært umulig å lage programmet jeg hadde hatt lyst til å lage. Det tror jeg de visste. Jeg tror det var derfor de ga jobben til Chris like etter at jeg hadde møtt dem, sier han.