SIRKUSHESTER OG LUKTA AV SAGMUGG: BBC har latt Jeremy Clarkson jobbe med «Top Gear» igjen. Foto: AFP PHOTO / STEFAN HEUNIS
SIRKUSHESTER OG LUKTA AV SAGMUGG: BBC har latt Jeremy Clarkson jobbe med «Top Gear» igjen. Foto: AFP PHOTO / STEFAN HEUNISVis mer

Jeremy Clarkson jobber for «Top Gear» igjen

BBC bekrefter at Clarkson har jobbet for «Top Gear» igjen, men uten betaling. - Han er ikke bannlyst fra BBC, sier statskanalen.

(Dagbladet): Clarkson, som har ledet programmet sammen med James May og Richard Hammond, ble suspendert etter at han slo til en produsent under en krangel om manglende varmmat på hotellet der de bodde under opptak i North Yorkshire.

Clarkson har nå vært inne i BBC-varmen igjen, om enn for en stakket stund.

Han skal ha hjulpet statskanalen gjøre voiceover-kommentarer til de aller siste «Top Gear»-episoden han selv medvirker i, skriver Daily Mirror.

- Ikke bannlyst fra BBC En talsperson for BBC bekrefta mandag at Clarkson på ny har jobbet for det populære bilprogrammet.

- Han har gjort en voiceover for «Top Gear». Han var inne hos BBC for to uker siden. Han fikk ikke betalt. Selv om dette skjedde etter hans siste kontrakt ikke ble fornyet faller arbeidet inn under hans forrige kontrakt, sier talspersonen og legger til.

- Clarkson er ikke bannlyst fra å opptre på BBC. 

Programmet vil inneholde innslagene fra de gjenværende episodene av den populære serien med Clarkson, Hammond og May. Opptakene ble spilt inn før Clarkson fikk sparken, men er så langt ikke sendt på TV.

BBC har offentliggjort videoklipp av det som helt sikkert er Jeremy Clarksons siste «Top Gear»-episode. Det er denne episoden Clarkson nå har bidratt til. 

Veien videre Trolig er sesongavslutninga av sesong 22 også siste gang fansen får se James May og Richard Hammond under «Top Gear»-logoen. BBC har forsøkt å overtale May og Hammond til å bli værende i programmet, men innsatsen er trolig forgjeves.

Både Netflix og ITV sitter angivelig klar til å tilby trioen Clarkson, Hammond og May et nytt bilprogram. 

Top Gear er verdens mest sette TV-program og blir fulgt av anslagsvis 350 millioner seere i over 200 land.

- Jeg har vært i BBC i 27 år. Når du kommer ut etter så lenge, oppdager du har verden har forandret seg. Først når du skjønner hvordan verden fungerer kan du begynne å finne ut av hva du skal gjøre. I mellomtida har jeg blitt veldig god i tennis, har Clarkson sagt om oppsigelsen fra BBC - som han selv beskriver som «min egen, dumme feil»