Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

- Jeremy Clarkson kommer til Norge som planlagt

Selv om «Top Gear»-programlederen er BBC-suspendert.

SKAL KOMME TIL NORGE: Jeremy Clarksons opptreden i Norge skal ifølge arrangør Atomic Soul være uaffektert av dagens hendelser. Foto: AFP PHOTO / ANA POENARIU
SKAL KOMME TIL NORGE: Jeremy Clarksons opptreden i Norge skal ifølge arrangør Atomic Soul være uaffektert av dagens hendelser. Foto: AFP PHOTO / ANA POENARIU Vis mer

(Dagbladet): BBC annonserte i dag via en pressemelding at tv-kanalen har suspendert «Top Gear»-programleder Jeremy Clarkson etter «bråk» med en produsent.

Clarksons suspensjon kommer imidlertid ikke til å ramme de oppsatte Top Gear Live-arrangementene i Stavanger helga 27. og 28. mars, ifølge Peer Osmundsvaag hos arrangøren Atomic Soul.

- BBC har sluppet en pressemelding relatert til TV-programmet, og til den har vi ingen kommentar. Men Top Gear Live er uaffektert av dette og vi ser fram til fire show med alle tre programlederne mot slutten av måneden, sier Osmundsvaag til Dagbladet.

«Top Gear», med programlederne Jeremy Clarkson, Richard Hammond og James May i fri utfoldelse, har holdt det gående siden 2002 og 2003 og nådd eventyrlige seertall. Konseptet er forlengst utvidet til også å omfatte et eget bilblad og turnerende liveshow - som altså kommer tilbake til Norge igjen om i underkant av tre uker.

BBC opplyser i pressemeldingen i dag at Clarkson er «suspendert i påvente av en etterforskning», og at den kommende søndagens episode ikke kommer til å bli sendt som planlagt på BBC2.

Sky News skriver at Clarkson hadde fått en siste advarsel av BBC i fjor etter rasismepåstander, og at tålmodigheten nå var slutt.

Det var den britiske tabloidavisa The Mirror som i mai publiserte en video hvor de hevder at programlederen brukte ordet «nigger» i det de mener er en rasistisk versjon av «eeny, meeny, miny, moe»-regla.

Clarkson var kjapt ute med å benekte at han brukte «n-ordet», og TV-profilen kom med en ny beklagelse til fansen - i videoform.

Hendelsen førte til krav mot BBC om at Clarkson måtte få fyken fra BBC som programleder, og det ble spekulert i at han skulle erstattes med ikke fullt så kjente Chris Evans.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media