Jern-Erna ?

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

ERNA SOLBERG

står nå frem som den som fikk orden på asylpolitikken. I Dagbladet 27.04.04 siteres Solberg på følgende «Jeg tror FrP føler seg truet av at vi har ryddet opp». En titt bak retorikken til Erna Solberg viser imidlertid en ganske annen virkelighet. I løpet av de tre siste årene har det kommet 88 000 personer til Norge som kvoteflyktninger, asylsøkere eller via familiegjenforeninger. 52 000 ble innvilget opphold . I tilegg opplyser UDI at 500 asylsøkere stikker av fra mottak hver måned. Mange av disse oppholder seg ulovlig i Norge, og livnærer seg i følge politiet av kriminalitet. «Jern Erna» svikter dessverre i sak etter sak.

I Aftenposten 3. april leser vi at Erna Solberg og Regjeringen nekter å følge opp et pålegg fra Stortinget om å endre utlendingsforskriften. Stortinget har bedt regjeringen om noe så selvfølgelig som at alle ekteskapskontrakter skal gi begge kjønn samme rett til skilsmisse. Erna Solberg har tidligere vært ute med til dels ganske tøff retorikk ved enkelte an-ledninger, og man får inntrykk av en sterk og handlekraftig minister.

SOLBERG SA

f.eks. i november 2003 at hun ønsker at norske muslimer moderniserer sin islam. Solberg sier videre (VG 5.11.03) «muslimer må få kunnskap om hva det vil si å leve i et feministisk samfunn. Kvinner og jenter i mange innvandrermiljøer har i dag mindre frihet enn kvinner og jenter i etnisk norske familier. Det er åpenbart at kvinneundertrykking særlig er utbredt i muslimske miljøer.» Vi var mange som nikket anerkjennende over et slikt utspill og ventet spent på at hun ville følge opp sine ord med handling, men Solberg gjør det nærmest motsatte. Når «Jern- Erna» nå har vurdert Stortingets anmodningsvedtak om et nytt tillegg i utlendingsforskriften som skal sikre innvandrerkvinner samme rettigheter som andre i dette landet, finner hun dette unødvendig.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer