Jernjomfruene er tilbake i Norge

Iron Maiden spiller på Lerkendal i kveld - og Valle Hovin på torsdag.

(Dagbladet.no): Når det legendariske metallbandet Iron Maiden går på scenen på Lerkendal Stadion i kveld klokken 21.00, blir de møtt av drøye 22 000 trøndere. Noe som er rekord for et konsertarrangement på Lerkendal, forteller konsertarrangør Kristian Digre i Trondheim Rockfestival.

- Vi gruser jo den gamle rekorden! Ozzy (Osbourne, journ.anm.) trakk 15 000 i fjor, sier Digre, som er svært fornøyd til tross for at arrangementet ikke blir utsolgt.

Ikke utsolgt

Konserten arrangeres i samarbeid med Live Nation Norge, et selskap som også står bak Maiden-konserten på Valle Hovin førstkommende torsdag. Til Oslo-konserten er det foreløpig solgt nær 24 000 billetter, noe som er et stykke unna det uttalte målet på 30 000.

- Det blir ikke utsolgt, men det hadde vi ikke regnet med heller, sier Rune Lem i Live Nation Norge.

Det er grunn til å tro at Iron Maiden ankommer hovedstaden allerede i morgen. Torsdag formiddag klokken 13.00 skal bassist Steve Harris og laget «Team Maiden» spille fotballkamp mot et sammensatt norsk stjernelag på treningsfeltet ved Valle Hovin.

Dattera er med

Så får fansen bare håpe på at et mulig Maiden-tap ikke vil gi negative utslag på konsertformen seinere på kvelden. Sist Harris og kompani møtte Norge, tapte de nemlig 8-1.

Jernjomfruene er tilbake i Norge

Publikum kan også glede seg til den fotballglade bassistens egen datter Lauren, som varmer opp publikum med fuzzbasert poprock i både Trondheim og Oslo. California-bandet Avenged Sevenfold er også gjester når Iron Maiden besøker Norge.

• Hør Lauren Harris på MySpace.

Laksefiske

Store deler av Iron Maiden har vært på plass i Trondheim siden søndag, der de blant annet har bedrevet tida med golfspilling.

- Vi har laget et lite opplegg for dem. De fått kikket litt på Trondheim, spilt litt golf - og fisket laks i Gaula, forteller Kristian Digre i Trondheim Rockfestival.

Men vokalist og pilot Bruce Dickinson ankommer Trondheim først i dag - ved å fly flere heldige fans direkte fra London til Værnes. Sammen med trommis Nicko McBrain dro nemlig Dickinson direkte tilbake til England etter konserten i den finske byen Tampere på lørdag.

Iron Maiden er midt inne i den pågående verdensturnén «Somewhere back in time» - og etter Oslo på torsdag, setter veteranene kursen for Göteborg og Sverige på lørdag.

Da de spilte i Stockholm i forrige uke, omtalte svenske Expressen konserten som en arbeidsseier: Bruce Dickinson har nemlig pådratt seg et leit halsvirus, noe konserten til tider fikk lide under.

STADIONROCK: Her fra en konsert i Spania 11. juli i år. I kveld spiller jernjomfruene i Trondheim. Foto: EPA / ARMESTAR
STADIONROCK: Her fra en konsert i Spania 11. juli i år. I kveld spiller jernjomfruene i Trondheim. Foto: EPA / ARMESTAR Vis mer
VERDENSTURNÉ: Iron Maiden spilte i den indiske byen Mumbai i februar i år.
HJEMMEBANE: Vokalist Bruce Dickinson synger til tusenvis av fans under en konsert i hjemlandet i 2005.
POPULÆR: Bassist Steve Harris signerer selsvagt pupper. Her fra London i 1995.
IKKE NO\' KARNEVAL: Men Maiden leverer alltid et fargerikt og spektakulært sceneshow. Her fra Rio de Janeiro i 2001.