Jernmannen leker videre

At Arne Næss holder seg sprek er det ingen tvil om, selv om den 92 år gamle filosofen åpner opp for sine mykere sider i en ny norsk spillefilm.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Arne Næss og Kristen Reagan er to av hovedpersonene i den nye dokumentarfilmen «Loop» som har premiere på norske kinoer i februar. Tross omtrent 50 års aldersforskjell har de to mye til felles, som disse bildene fra magasinet Ultrasport viser.

-  Jeg sanset en umiddelbar god kontakt og kjemi med Arne. Vi bokset og brøt håndbak. Spøkte og snakket om felles interesser og felles kjente. Arne har valgt å beholde vitaliteten og barnet i seg uavhengig av hvor mange år han har levd. Det håper jeg også jeg vil fortsette å klare, sier Kristen Reagan. De to hadde mye å snakke om:

-  Vi har veldig mange fellesnevnere: boksingen og interessen for eksistensialistiske tanker. Og ikke minst klatringen og kjærligheten til naturen og alle levende skapninger. To av de vesentlige punktene i Arnes dypøkologiske filosofi er jo at naturen og alle skapninger henger nærere sammen en hva de fleste tenker, og at alle skapninger har en egenverdi, sier Reagan, som deler Næss' tanker om forholdet til dyrene og naturen.

Ung sjel i gammel kropp

I filmen kommer det fram at de to ikke akkurat har levd et A4-liv.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer