Jernring om Sørum

I går landet Knut Anders Sørum i Tyrkia, og ble øyeblikkelig omringet av sikkerhetsvakter.

ISTANBUL (Dagbladet:) Knut Anders landet i en jernring av væpnede soldater og sikkerhetsvakter, og den norske delegasjonen ble eskortert av sju politifolk på veien til hotellet.

- Det er bare fint, det, jo flere, jo bedre. Jeg synes det er greit med metalldetektorer og sikkerhetsopplegg overalt, selv om jeg overhodet ikke har vært bekymret på forhånd. Livet er for kort til å bekymre seg, det overlater jeg til andre, sier Knut Anders.

Superdupert

Tyrkiske myndigheter bruker Eurosong for å teste ut sikkerhetsopplegget foran NATO-toppmøtet neste måned. Men for Knut Anders Sørum er det en best mulig norsk plassering i Eurosong som gjelder.

- Det er stas endelig å være her. Været er deilig og jeg har det superdupert. Jeg sprader rundt her med flagget på brystet og er sterk og klar for å kjempe for Norge, sier han.

I dag tester han for første gang scenen han skal stå på og framføre «High» foran millioner av europeere lørdag.

- Det blir spennende å prøve seg på scenen. Sangen og framføringa har vi kontroll på, nå får vi se hvordan det fungerer her, sier Knut Anders.

Fin uke

Han tok en tidlig kveld i går for å være uthvilt foran dagens prøver.

- Jeg måtte stå opp halv fem i går morges, så det ble ikke mange timenes søvn den natta, sier han.

Først godt utpå ettermiddagen var han installert på hotellet der han skal bo sammen med delegasjonen fra NRK.

- Jeg blir så godt passet på av NRK at jeg nesten ikke behøver å tenke engang. Tror dette kommer til å bli ei fin uke, sier Knut Anders.

FØRSTE MØTET: På flyplassen i Istanbul møtte GP-artisten Knut Anders Sørum NRK-kommentator Jostein Pedersen. Rundt dem sto væpnet politi og passet på