Jerry Hall ble en suksess

LONDON (Dagbladet): Kritikerne hadde ikke ventet det. De kalte Jerry Hall en trepinne da hun overtok rollen som Mrs Robinson i «The Graduate» etter Kathleen Turner.

Publikum, derimot, elsker henne, og hun har spilt inn billetter for 39 millioner kroner - tre millioner pund - på fem måneder.

  • At kritikerne tar feil, har skjedd før.

De latterliggjorde «Cats» -musikalen, som ble en verdenssuksess. Og de hadde heller ingen tro på «Les Misérables» , som har gått for fulle hus i årevis. Det er jo som kjent publikum som avgjør hvor lenge et stykke skal gå. Jerry Hall fortsetter på Gielgud Theatre inntil 10. februar. Da overtar «EastEnders»-stjernen Amanda Donohoe.

  • Av de nye stykkene som er kommet i desember, er Yasmina Rezas «Life x 3» på The National Theatre mest oppsiktsvekkende.

Hun skrev den moderne versjonen av «Keiserens nye klær» med stykket «Art» , som fortsatt spilles i London. Nå har hun skrevet om et middagsselskap i et forskermiljø. Selskapet spilles i tre versjoner, hvor slutten varierer fra det komiske til det tragiske. Det samme teateret tok nylig sin oppsetning av «Peer Gynt» av plakaten. Kritikerne likte stykket, men publikum sviktet. I februar er det Tsjekhov-stykket «Kirsebærhagen» med Vanessa og Corin Redgrave i ledende roller som overtar nasjonalteatrets Olivier-scene.

I mars kommer musikalen alle venter på, nemlig «My Fair Lady» - klassikeren som bygger på George Bernard Shaws teaterstykke «Pygmalion» . Musikalen har ikke vært spilt på en London-scene på 20 år. Man regner med at suksessen er sikret med Jonathan Pryce som professor Higgins og Martine McCutcheon som Eliza. Musikalen er gjennomstrømmet av låter som er blitt evergreens: «I Could Have Danced All Night», «The Rain in Spain» og «I'm Getting Married in the Morning».

  • De som vil bli kjent med nyere irsk teater, har sjansen nå.

Hver helg fram til slutten av januar spilles tre stykker fra klokka 14 til klokka 22 på Tricycle Theatre i Kilburn. Trilogien «A Handful of Stars» , «Poor Beast In the Rain» og «Belfry» er skrevet av Billy Roche. De handler om livet i den vesle byen Wexford, og var innledningen til 1990-åras

teatersuksesser fra Irland. En rekke forfattere der valgte teateret som ytringsform. Stykker som «The Weir» og ikke minst « Stones In His Pocket» , som fortsatt går i London, ble skapt.

  • Til slutt må nevnes at Agatha Christies «Musefellen» den 16. desember satte ny verdensrekord med 20000 forestillinger.

Ti millioner mennesker har «gått i fella» og sett stykket.