Jerry Juritzen

White trash og utroskap for åpen skjerm. Våren 2001 fikk Jerry Springer-show til slutt sin norske avlegger.

Anne Mona, burgerdronningen fra Flekkefjord, har som kjent sviktet forloveden. Egentlig ikke så overraskende for de som så premieren. I går var hennes mor invitert til det ukentlige Big Brother-talkshowet for å kommentere datterens eskapader i senga.

Ingen sperrer for å diskutere samlivsbrudd på direkten her, nei. Eller for å si som programleder Arve - «Nå skal vi ikke bli for personlige her».

Noen vil kanskje si at dypere går det ikke an å synke på TV. Men slapp av, det er langt igjen. Amerikanske «Temptation Island» sendte nylig en sekvens der en av de kvinnelige deltagerne falt for fristelsen og hadde sex med en av de mannlige lokkeduene. I en avansert split-screen sekvens greier tv-selskapet samtidig å vise a) kvinnen gir lokkematen munnsex b) kvinnens kjæreste sin reaksjon når han får se opptaket og c) kvinnens reaksjon når hun får se kjærestens reaksjon.

Målt mot en slik ondskapsfullhet fra tv-selskapets side blir selvsagt Juritzen & Cos uendelige tværing på Anne Monas offentlige ydmykelse av eksen (som nesten brast i gråt da hun gikk inn i huset) bare barnematen.

Som tragedie er Anne Monas runder i høyet med Ramsey ingenting målt mot selvmordet i den første runden av Robinson i Sverige. Der tok som kjent førstemann som ble stemt ut sitt eget liv da han kom hjem.

Og hvis vi skal snakke om skamløs profittering på tragiske hendelser blekner alt mot Per Ståle Lønnings direkteintervju med gisseltageren i en barnehage i Hjelmeland.

Alt i alt - Arve Juritzen er ikke blitt Norges svar på Jerry Springer fordi han går så spesielt langt. Men med sin beinharde satsning på white trash, sex, fyll og utroskap - og skamløst la folk ikke bare drite ut seg selv (det har deltagerne valgt selv) men også sine sakesløse nærmeste - er det bare å stemme i «Jerry, Jerry, Jerry».

Gårsdagens dissekering av mordet på en forlovelse som hadde vart i seks år - og det på forlovedens bursdag - var nesten like spenstig som Springer-klassikeren «Honey, I'm a man» (kvinne innrømmer utroskap og falskt kjønn på direkten med begge elskerne i studio).

Det eneste Big Brother mangler nå er en skikkelig slåsskamp. Men slapp, av det er over 50 dager igjen. Anne Mona og Anita - tar dere opp hansken?

JERRY JURITZEN: Arve Juritzens Big Brother minner mer og mer om Jerry Springers show. Foto: SCANIPX (Bildet er manipulert)