Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Jerry Seinfeld vil bo i Norge

Det kom fram da han ba fansen spørre om hva som helst.

NORGESVENN: - Jeg kan ikke gi et svar, men jeg vil si at det definitivt står mellom Italia, Norge og Australia, svarte Jerry Seinfeld da han ble spurt om hvor han helst kunne tenke seg å bo utenfor USA. Foto: HELGE HANSEN
NORGESVENN: - Jeg kan ikke gi et svar, men jeg vil si at det definitivt står mellom Italia, Norge og Australia, svarte Jerry Seinfeld da han ble spurt om hvor han helst kunne tenke seg å bo utenfor USA. Foto: HELGE HANSEN Vis mer

(Dagbladet:) På nettforumet Reddit.com finnes det en egen tråd som heter IAmA («I am a...»), hvor brukere melder seg opp og sier AMA - «Ask me anything», eller spør meg hva du vil! - til alle som vil.

Det er ikke så rent sjeldent at små fenomener oppstår på denne tråden, som da en mann sto fram som «mannen med to peniser» forrige uke.

(Bildebevisene anbefales på det sterkeste, men obs! obs! Ikke trygt på arbeidsplassen, som amerikanerne sier, og kanskje ikke så hyggelig foran ungen din heller.)

I går gjestet en superkjendis tråden:

«Hi, I'm Jerry Seinfeld (...) Go ahead. Ask me anything.»

Hvor vil du bo? Blant spørsmålene som kom til standup-komikeren og tv-stjernen var følgende:
- Hei Jerry, jeg elsker pez-samlingen din! Kjapt spørsmål, hvis du skulle bodd i et annet land, hvilket land og hvorfor?

OG HVA SVARTE JERRY? *trommevirvel*

- Jeg kan ikke gi et svar, men jeg vil si at det definitivt står mellom Italia, Norge og Australia.

Vaskeekte norgesvenn Jerry Seinfeld er med andre ord en vaskeekte norgesvenn, og vi kan sprette sjampanjen, selv om vi må dele gleden med italienerne og australierne.

Og selv om han ikke egentlig utdypet svaret sitt. Er det for eksempel pappapermisjonen eller det vakre fjordlandskapet han trakter etter? Kanskje er det det yrende stand up-miljøet på Latter og Dattera han gjerne vil bli en del av?

Og hva har egentlig Norge, Italia og Australia til felles? Avlang form? Nei, 2 av 3. En stygg fortid med undertrykking av urbefolkningen? Tja, hvis du går tilbake til romertiden. Men dét er jo ikke noe å ville flytte til?

Spørsmålene er med andre ord flere enn svarene etter Seinfelds avsløring på Reddit i går.

Dårlig på norsk aksent Mottagelsen var som på Reddit-tråder flest: nerdete. Og ChristopherOslo, som reagerte på vegne av oss her oppe i nord, var intet unntak:

- Jajja! Norge! Selv om serien din kom på lufta før jeg ble født har jeg sett hver episode utallige ganger :) Av alle episodene i alle de 9 sesongene har jeg bare en klage: du bommet fullstendig på aksenten til han norske fyren som sitter ved siden av Elaine på flyet hennes tilbake til Oslo! Vi snakker ikke som ze Germans.

Enig med ChristopherOslo. Dette er det verste siden J.K. Rowlings komplett urealistiske norske drage i Harry Potter 1.