Jespersen er drapstruet

Sikkerheten rundt Otto Jespersen er betydelig skjerpet, etter han mottok et brev med drapstrusler og en skarp riflepatron i dag tidlig.

Politiet mener drapstrusselen er en direkte konsekvens av Jespersens monolog mot Kjell Magne Bondevik torsdag for ei uke siden.

- Vi tar dette alvorlig, og skal undersøke brevet og innholdet, sier Finn Abrahamsen, leder for voldsavsnittet ved Oslo politidistrikt til TV 2.

Brevet og patronen skal allerede være sendt til tekniske undersøkelser hos Kripos.

- Vi har iverksatt de tiltak vi mener er nødvendige.

Abrahamsen advarer også deltakerne i Torsdagsklubben mot sinnsforvirrede personer.

- Vær varsomme med å helle mer bensin på bålet.

Reagerte

Hetsen av Statsminister Kjell Magne Bondevik fant sted under Torsdagsklubbens direktesending forrige torsdag. Jespersen ba Bondevik

«røske huet ut av medisinskapet», og sa blant annet at «Man kan i hvert fall ikke styre landet etter Legemiddelhåndboka, sånn du prøver på» og «når ørevoksen din er verdt sin vekt i gull på Plata, og de narkomane slåss om å få drikke urinprøven din, da er det på tide å rope et varsku».

Monologen ble avsluttet med at Jespersen ba alle gode krefter slå seg sammen og spandere Oslo-tur på Christer Pettersson. Kjell Magne Bondevik reagerte sterkt på hetsen, og mente Jespersen var feig og ondskapsfull.

- Jeg har særdeles liten sans for denne form for humor. Det er en type mobbing som går over alle grenser. Det har forresten lite med humor å gjøre. Jeg har ingenting til overs for den slags.

- Jeg synes også at det er en feig form for kritikk, fordi dens ironiske form unndras debatt. Det er dessuten ondskapsfullt gjort, sa Bondevik til Bergens Tidende.

Stoppet reprisen

Reprisen på programmet skulle sendes mandag denne uka. Det satte TV 2-sjef Kåre Valebrokk en stopper for.

- Jeg tar det for gitt at Torsdagsklubbens folk tar et hint, men jeg synes programmet er veldig bra, og jeg vil gjerne beholde det, sa Valebrokk.

- Vi skal være oppmerksomme på at programmet går direkte. At Jespersen i kampens hete trår over streken en gang iblant, har jeg faktisk forståelse for. Men jeg synes ikke det er hyggelig av den grunn. I dette tilfellet synes jeg altså at han gikk i lengste laget.

Dette sa Jespersen i Torsdagsklubben forrige torsdag.

Delta i OJ-debatten