- Jess! Kirsti Ladegård vant

NESODDEN (Dagbladet): Kirsti Ladegård (38) vant plateselskapet EMIs og Dagbladets Pink Floyd-konkurranse. Blant over 1600 svar landet juryen på Kirstis poetiske begrunnelse.

- Pink Floyd minner meg om ungdomsårene. «Dark Side Of The Moon» var mitt første møte med bandet, og er derfor det Floyd-albumet som står meg nærmest, sier den glade vinneren.

Premien er reise og opphold for to personer til London, kombinert med David Gilmour-konsert, gitaristen fra Pink Floyd.

Rock og shopping

- Om to uker reiser jeg og en venninne på langweekend-tur til London. Jeg gleder meg, både til Gilmour-konserten og til shopping. Januarsalget i London er verd å få med seg, sier Kirsti.

Kirsti Ladegård bodde i Arendal og var 10 år da «Dark Side Of The Moon» kom. Det var Kirstis eldre søsken som introduserte henne for Pink Floyd.

- Men det var først seinere på 70- og 80-tallet at jeg forsto mer av musikken, og spesielt tekstene. Deler av Pink Floyd-tekstene er for meg stor poesi, eller det var det den gang. Mystiske, drømmende og underfundige.

Nostalgikick

Pink Floyd er ikke le nger Kirstis favorittband, men når hun skal mimre, søker hun først og fremst til «Dark Side...» og «The Wall».

- Floyd-skivene er milepæler i rockhistorien. De er knagger med opplevelser og minner fra mange år tilbake. Jeg får kick av å spille de gamle platene.

Kirsti Ladegårds vinnersvar har en poetisk snert, men så er det å finne slike formuleringer ikke så fjernt for henne.

- Jeg driver figurteateret Hollow Creature, og skriver og tilrettelegger tekster for dukketeateret. Men så er også Pink Floyds musikk lyrisk og poetisk.

<B>VINNEREN:</B> - Har jeg vunnet? Kirsti Ladegård kaster Pink Floyd-klassikerne «Dark Side Of The Moon» og «Wish You Were Here» i været av glede.