- «Jesse James» var egentlig tre timer lang

Filmfotograf Roger Deakins mener det ikke finnes publikum for filmer som bryter normer.

SKULLE VÆRT LENGER: Men studioet kuttet i «The Assassination of Jesse James by the Coward Robert Ford», forteller mannen bak de slående westernbildene i filmen. Foto: STELLA PICTURES
SKULLE VÆRT LENGER: Men studioet kuttet i «The Assassination of Jesse James by the Coward Robert Ford», forteller mannen bak de slående westernbildene i filmen. Foto: STELLA PICTURES Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Dette har vi gledet oss til! Montages har nylig snakket med en av våre store helter, filmfotografen Roger Deakins (Frihetens regn, Barton Fink, No Country for Old Men), som utvilsomt er en av de mest anerkjente på sitt felt. Hans forrige film, Coen-brødrenes True Grit, lanseres i disse dager på DVD og Blu-ray.

En helt vanlig dag på jobben. Jeg ante fred og ingen fare helt til Montages-redaktørene (som følgende fikk en stjerne i boken min) sendte meg en forholdsvis kortfattet epost hvor jeg i øyeblikket enset noe sånt som «forespørsel om intervju» og «Roger Deakins» (!), hvorpå jeg i vantro utbrøt «whaaaaat?!» med flere vitner tilstede. Resten av dagen mumlet jeg «fy faen» kontinuerlig med omtrent 3-5 minutters intervaller. Unødvendig å si, Deakins er på topp 3-listen min over filmfotografer sammen med Robert Elswit og Emmanuel Lubezki, og jeg har aldri trodd at jeg skulle få prate med noen av dem.

Datoen ble avtalt og tiden frem til intervjuet var preget av flere gjensyn med hans filmer, sene kvelder på forumet hans, og nervøs øving... «Hello, mr Deakins» ... «Hi, Roger» ... «Hey man!» ... Men akk, all øving gikk i vasken da kona hans tok telefonen og alle åpningsreplikkene nervøst ble fomlet bort. Nervene var i spenn, men da samtalen med Deakins begynte å rulle fant jeg meg selv i hyggelig prat med en person som var både jordnær og tilbakelent, noe som reduserte pulsen min ned til hvilemodus i de 48 minuttene han ga meg av tiden sin.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer