Jessica Alba og Perez Hilton hyller norske Monica

«Ukjente» Mr. Little Jeans er en internettsensasjon.

FENOMEN: Uten album og uten konserter har norske Monica Birkenes skaffet seg platekontrakt med Sony og fans som skuespiller Jessica Alba og stjerneblogger Perez Hilton. Foto: Sony Music
FENOMEN: Uten album og uten konserter har norske Monica Birkenes skaffet seg platekontrakt med Sony og fans som skuespiller Jessica Alba og stjerneblogger Perez Hilton. Foto: Sony MusicVis mer

(Dagbladet): Har du ikke hørt om 29 år gamle Monica Birkenes aka Mr. Little Jeans, sier du?

Det er kanskje ikke så rart. Hun har ennå ikke gitt ut plate, og heller ikke spilt noen konserter.

Likevel består fanskaren hennes av folk som skuespiller Jessica Alba og superblogger Perez Hilton. Førstnevnte falt pladask og tvitret om Mr. Little Jeans' coverversjon av Arcade Fire-låta «The Suburbs», og Hilton anbefalte en annen sang kalt «Demolition» på bloggen sin.

- Det er kjempehyggelig. Jeg håper folk i «den virkelige verden» også kommer til å like musikken, sier Birkenes til Dagbladet.

- Jeg prøver å ikke lese så mye av det som skrives. Det er noe rart med å lese om seg selv, sier hun.

Se videoen til Mr. Little Jeans siste singel her.

Birkenes flyttet til London som 18-åring for å gå på danseskole. For tiden oppholder hun seg mest i Los Angeles i USA, der hun gjør seg klar til plateslipp i august.

Albumet skal utgis av den australske delen av plateselskapet Sony Music.

- Det har seg slik at en fra Australia sendte meg en melding om at han likte musikken på Myspace, da det fortsatt var populært. Kort tid etter hadde jeg platekontrakt med australske Sony Music, forklarer Birkenes.

I Los Angeles jobber hun sammen med produsenter som John Hill og Greg Kurstin. De har tidligere jobbet med artister som Christina Aguilera, Shakira, Lily Allen og Little Boots.

- Jeg har en flink manager, og så var jeg så heldig at de sa ja da jeg spurte om de ville jobbe med meg, sier Birkenes.

I mai spiller hun tre konserter i Australia, i Melbourne, Sydney og Brisbane. Noen konserter i Norge er ennå ikke planlagt.

- Ikke ennå, nei. Jeg tør ikke før alt låtmaterialet er fullstendig innøvd. Men jeg kommer så fort jeg kan, lover hun.