Jesus and Mary Chain og Bobby Gillespie spiller sammen

Gitaristen Ben Lurie sier til Dagbladet :på nettet/Puls at han stadig benytter bandets nettsider: - Jeg er ingen pasjonert internettbruker, men jeg har oppdaga noen sider som heter April Skies. De er virkelig oppdatert. Her finner jeg saker og ting om bandet jeg ikke visste om, men som viser seg å stemme!

Vi treffer Lurie og Willam Reid noen små timer før konserten i Bendiksbukt. De storkoser seg, etter å ha oppdaga Quart-festivalens utrolige oppbud av «cool chicks».

Reid rister på hodet når vi melder at dette intervjuet i første omgang havner på internett.

- Jeg kan ikke en gang stave computer…

Kjernen i The Jesus And Mary Chain kommer opprinnelig fra East Kilbride i Skottland, men har i mange år bodd i London. Ikke av nødvendighet, sier de – men fordi de ønsker, av reint personlige grunner, å bo i en skikkelig metropol.

- Teenage Fanclub bor fortsatta «hjemme», og har ingen problemer med å være store popstjerner av den grunn.

Best mat på McDonald’s?

The Jesus And Mary Chain er ikke bandet som spyr ut album. En gang hvert tredje år, eller noe der omkring. Mange fans misliker denne tilbakeholdenheten sterkt.

- De burde vite å sette pris på denne politikken, mener Reid. – Vi gir ikke ut album før vi virkelig har noe å melde.

- Det er lenge siden dere har gitt ut et så suksessfullt album som årets «Munki»?

- Suksessfullt og suksessfult, svarer Reid. – Hva betyr det egentlig? Hva er et suksessfullt måltid? McDonald’s – fordi mange spiser der? Vi gir ikke ut album uten at vi står fullstendig inne for det. Med andre ord: I våre øyne er alle våre utgivelser en suksess. Men jeg skjønner at du snakker om mottakelsen blant kritikere og salgstall. Vel, det gjenstår å se, men for oss er disse sidene ved en utgivelse ikke så veldig interessante.

JAMC & Bobby Gillespie!

En gang i verden var Bobby Gillespie, sjefen i Primal Scream, medlem i The Jesus And Mary Chain. Om de fortsatt møtes nå og da?

- Og ja, vi skal faktisk spille sammen førstkommende lørdag.

Dermed, til fansen: En gladnyhet:

- Vi gjør en jobb i Royal Festival Hall i London. Bobby kommer til å gjestespille med oss i store deler av settet.

Kanskje burde vi kle oss ut som Marilyn Manson…? Reid & Co. stilte i egne, enkle kostymer i Bendiksbukt.