Jesus fra Tønsberg

MILTON KEYNES (Dagbladet): Forrådt, pisket på blanke Messias og korsfestet, men det er verdt slitet for Arvid Larsen (30). Kritikere i Storbritannia hyller Larsen, som «fabelaktig» i rollen som Jesus, fra Tønsberg i Lloyd Webbers storsuksess «Jesus Christ Superstar».

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

- Kritikken er veldig hyggelig, det er fint når noen liker det du gjør, sier Arvid Larsen til Dagbladet da vi treffer ham før en forestilling en time utenfor London. Larsen, som vi i fjor vinter traff i den nordengelske byen Blackpool. Han var da med i samme stykke som Reserve-Jesus.

- Hovedrollen som Jesus er den jeg alltid har drømt om å gjøre, og jeg var bestemt etter forrige gang å få den. Det gikk etter hard audition og vilje, sier den blonde herren som kanskje drømmer om å slå til i Londons West End?

TV og teater

- Tidligere var det en drøm for meg å kunne få spille i West End, men nå vet jeg ikke helt. Vi får se hva det eventuelt blir til. Foreløpig har jeg kontrakt med «Jesus Christ Superstar» fram til februar neste år. Jeg kunne tenke meg å gjøre noe annet enn musikal, mer tv eller vanlig teater, sier Larsen etter at vi har hørt hvorfor flere britiske teateranmeldere roser ham, og den meget modernistiske og samtidsrocka oppsetningen av Lloyd Webbers musikal.

«Mye av første akt domineres av den sterke stemmen og en dominant Judas, han stjeler all oppmerksomheten fra Arvid Larsens noe ukarismatiske Jesus. Men i andre akt forandres det hele. Fra det øyeblikket han tar scenen med «Getsemane», videre gjennom rettssaken og helt til korsfestelsen, utvikler dette seg til Larsens show - han er kolossal i den måten han framstiller Jesu lidelse på,» mente anmelder Viv Hallett da forestillingen gjestet Nord-Wales.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer