Jesus fra Tønsberg

MILTON KEYNES (Dagbladet): Forrådt, pisket på blanke Messias og korsfestet, men det er verdt slitet for Arvid Larsen (30). Kritikere i Storbritannia hyller Larsen, som «fabelaktig» i rollen som Jesus, fra Tønsberg i Lloyd Webbers storsuksess «Jesus Christ Superstar».

- Kritikken er veldig hyggelig, det er fint når noen liker det du gjør, sier Arvid Larsen til Dagbladet da vi treffer ham før en forestilling en time utenfor London. Larsen, som vi i fjor vinter traff i den nordengelske byen Blackpool. Han var da med i samme stykke som Reserve-Jesus.

- Hovedrollen som Jesus er den jeg alltid har drømt om å gjøre, og jeg var bestemt etter forrige gang å få den. Det gikk etter hard audition og vilje, sier den blonde herren som kanskje drømmer om å slå til i Londons West End?

TV og teater

- Tidligere var det en drøm for meg å kunne få spille i West End, men nå vet jeg ikke helt. Vi får se hva det eventuelt blir til. Foreløpig har jeg kontrakt med «Jesus Christ Superstar» fram til februar neste år. Jeg kunne tenke meg å gjøre noe annet enn musikal, mer tv eller vanlig teater, sier Larsen etter at vi har hørt hvorfor flere britiske teateranmeldere roser ham, og den meget modernistiske og samtidsrocka oppsetningen av Lloyd Webbers musikal.

«Mye av første akt domineres av den sterke stemmen og en dominant Judas, han stjeler all oppmerksomheten fra Arvid Larsens noe ukarismatiske Jesus. Men i andre akt forandres det hele. Fra det øyeblikket han tar scenen med «Getsemane», videre gjennom rettssaken og helt til korsfestelsen, utvikler dette seg til Larsens show - han er kolossal i den måten han framstiller Jesu lidelse på,» mente anmelder Viv Hallett da forestillingen gjestet Nord-Wales.

I Jesu fotspor

Samme rosende ord følger i Jesu fotspor rundt i hele Storbritannia. Både i blaserte storbyer som Glasgow og Edinburgh og i Southampton og Plymouth. Jesus skal også til Belfast.

- Der er det ventet demonstrasjoner, sier Larsen.

«The Norwegian Larsen covers the wide vocal range with confidence, developing fierce emotional power in his crooning falsetto,» skriver the Plymouth News. Larsen er utdannet ved Guildford School of Acting etter at han tok turen over fra Norge og blant annet Romerike Folkehøgskole.

Førsteklasses

- Jeg har ikke spilt så mange roller i Norge. Det er ganske vanskelig å få det, men det hadde jo vært morsomt, det også, sier Larsen, som har kjøpt seg leilighet i London.

- Lloyd Webber har ikke vært her ennå, men det snakkes hele tida om at han skal komme. Så vi får se, sier Larsen etter stående applaus.

Han sitter i garderoben kledd i blod, svette og R.E.M. for å roe seg ned før han skal ut sammen med Judas, og de andre 11, for å ta seg et siste måltid med pils før natta venter.

For ordens skyld nevner vi at Judas denne kvelden ble spilt av en stemmegod svenske.