Jet Lag

Jet Lag - «Décalage horaire»

«Jet Lag» demonstrerer igjen mobiltelefonens økende innflytelse i filmlivet. Komedien står og faller med denne vår tids kosebamse, som på lerretet aldri trenger å lades.

Bortsett fra det stolprer Juliette Binoche rundt på en flyplass på høye stiletthæler, væpnet til tennene med pudderkvaster og øyenskygge. Der møter hun Jean Reno. Hun heter Rose, sminkør på vei bort fra en voldelig kjæreste, han er en overstresset kokk på vei til en begravelse han strengt tatt ikke verken vil eller må delta i. Siden streik lammer hele flytrafikken, kommer dette umake par hverandre til unnsetning i diverse nødssituasjoner.

Stort mer er det ikke. Denne franske kjærlighetskomedien er sydd over en umiskjennelig amerikansk lest, ikke nødvendigvis en dårlig ting. Samtidig har ikke manus spenst nok til mer enn så vidt å bære i knapt halvannen time. Selv et forutsigbart handlingsforløp som dette bør engasjere utover det mildt bejaende, ikke minst kunne replikkene hatt mer snert. Selvsagt er det urettferdig å gi telefonen hovedæren på rollelisten. Et møte med Binoche er alltid behagelig, og Reno er god nok, der han forvåket nervøst surrer rundt. Men musikkpålegget, en blanding av B-pop og muzak, er fryktinngytende dårlig.