Jevn duell

Marianne Nielsen og Svein Harry Schöttker Hauge matcher hverandre svært godt i «Hvem er redd for Virginia Woolf?». Nesten litt for godt.

DIN, TIL DØDEN ...: Uheldigvis. Det er Svein Harry Schöttker Hauges og Marianne Nielsens tur til å ta livet av hverandre når Rogaland Teater setter opp «Hvem er redd for Virginia Woolf?». Foto: Emile Ashley/Rogaland Teater.
DIN, TIL DØDEN ...: Uheldigvis. Det er Svein Harry Schöttker Hauges og Marianne Nielsens tur til å ta livet av hverandre når Rogaland Teater setter opp «Hvem er redd for Virginia Woolf?». Foto: Emile Ashley/Rogaland Teater. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

TEATER: Svein Harry Schöttker Hauge er en markant skuespiller ved Rogaland Teater. Jeg har likt hans stentorrøst og salvelsesfulle sceneskikkelser, som tar igjen i sår karisma det de mangler i subtilitet. Men han kan overdøve sine medspillere. Derfor er det deilig å se ham spille mot Marianne Nielsen, en førstedame uten synlig forfengelighet som går innbitt inn og ned i rollene sine.

Som George og Martha, professoren og professorhustruen fanget i en dødelig stillingskrig i «Hvem er redd for Virginia Woolf?», matcher de to hverandre nesten litt for godt. De er begge bulldozere og kjemper med samme intensitet. Det er heftig, men iblant noe enstonig. Men det er noe ubeskyttet i voldsomheten som gjør slutten rørende.

Generasjonskamp Men regissør Anders Dale virker vel så mye opptatt av spenningen mellom det eldre ekteparet og det yngre, som intetanende takker ja til en nachspielinvitasjon, av de eldres slu sjalusi mot de unges overmodige ærgjerrighet. Dette er ingen blendende tolkning fra denne anmelders side, det understrekes av en gospelaktig «Forever Young» på soundtracket.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer