Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Jim Carrey mot Donald Trump

Jim Carrey brenner Trump på korset i ny kunst

Skuespiller Jim Carrey går til frontalangrep på presidenten.

ANGRIPER: Skuespiller Jim Carrey har vist president Donald Trump både som djevel og på bålet i sine karikaturer. Foto: AP / NTB scanpix
ANGRIPER: Skuespiller Jim Carrey har vist president Donald Trump både som djevel og på bålet i sine karikaturer. Foto: AP / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

USAs president Donald Trump bruker til stadighet uttrykket «witch hunt», eller «heksejakt» på godt norsk om prosesser som ikke er til hans fordel.

Nylig beskrev Trump rettsprosessen mot sin tidligere valgkampsjef Paul Manafort for nettopp dette, etter at Manafort denne uken ble funet skyldig i bank- og skattesvindel.

TALTE: Mens Trumps tidligere allierte har sitt å stri med i domstolene, holdt presidenten tale i West Virginia. Men han nevnte verken Manafort eller Cohen. Video: AP via NTB Scanpix Vis mer

Men nå har skuespiller Jim Carrey (56) fått nok. Han har laget en karikatur av Trump som er bundet til en påle og omgitt av flammer med ordet «heks» over.

- I overført betydning #brennheksa, skriver Carrey.

Skuespilleren, som mange kjenner som «gummiansiktet», har de siste årene brukt mye tid på kunsten, og mye av det er politiske kommentarer.

Twitter-kontoen sin, som har nesten 18 millioner følgere, legger han stadig ut nye ramsalte angrep på presidenten.

«Trump is toast», som betyr «Trump er ferdig» er den siste meldingen hans.

Han har også tegnet Trump som en vampyr, sammen med tidligere New York-borgermester Rudy Giuliani.

Jim Carrey har tidligere uttalt at han ikke vet hvor lenge han vil fortsette angrepene på presidenten, ifølge Huffington Post.

- Mareritt

- Jeg kan bare ikke bare se på at dette marerittet utfolder seg foran øynene mine, sa Carrey.

Han mener at kunsten gir ham en helt ny mulighet til å uttale seg offentlig.

- Du kan tvitre så mye du vil, men det er noe med et bilde som tar det til et helt annet nivå, sier Carrey.

Noen av bildene hans skal ha vakt sterke reaksjoner blant republikanere, spesielt et bilde av den russiske presidenten Putin som planter et flagg i Trumps rumpe.

Tilbake i rampelyset

Snart skal Carrey spille hovdrollen i den nye TV-serien «Kidding», som har premiere i september.

Serien kommer etter at Carrey de siste årene har brukt stadig mer tid på kunsten, på malerier, tegninger og skulpturer, har han fortalt i et intervju med Hollywood reporter.

Det var i 1994 at Carrey hadde sitt første store gjennombrudd med filmen «Ace Ventura». Seinere gjorde han stor suksess med filmer som «Masken», «Dum og dummere» og «Bruce Almighty».

Han har vunnet hele to Golden Globes for rollene i de to filmene, sammen med hele 49 andre priser og 94 nominasjoner.

Tidligere i år fortalte han om de tunge årene etter at ekskjæresten Cathriona White tok sitt eget liv i 2015.

IKKE NÅDIG: Trump omtaler FBI sin Russlandetterforskning som en heksejakt etter at hans advokat Michael Cohen fikk sitt kontor ransaket i helgen. Video: CNN Vis mer

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!