Jim Carrey kjemper mot Will Smith

Filmstjernene slåss om pengene.

(Dagbladet.no): To av Hollywoods mest populære skuespillere braker sammen i helgen i en kamp om kinogjengernes gunst.

Det er siste premierehelg før jul og en stor kinodag i statene. Jim Carreys film «Yes Man» og Will Smiths «Seven Pounds» kommer til å trekke flest til kinosalene, men hvem går av med seieren?

Will Smith og Jim Carrey er begge to av Hollywoods største garantister for kassasuksess. Smith har spilt i hele tolv filmer som har rundet det magiske 100 millioner dollar i inntjening, og Carrey på sin side har 11 filmer i samme kategori.

Drama mot komedie
Det er imidlertid to helt forskjellige filmer som settes opp mot hverandre.

«Seven Pounds» er et mørkt drama om en agent for skattemyndighetene som bestemt går til verks for å bedre livet til syv personer. Dette er Will Smiths andre film med regissøren Gabriele Muccino, den forrige var «The Pursuit of Happyness».

«Seven Pounds» har fått blanda kritikker i forkant av dagens premiere, og beskrives av Varietys anmelder som en «endeløs sentimental historie om offer og forløsning som retter seg direkte mot hjerte og ikke hodet».

Der Will Smith vender seg bort fra velkjent action-landskap, retter Jim Carrey nesen igjen mot formatet han kan best, nemlig komedie. I «Yes Man» blir Carreys karakter utfordret til å si ja til alle muligheter som byr seg, til svært mange interessante resultater.

Animert outsider
Det er imidlertid også en outsider som har premiere denne helgen. Animasjonsfilmen «Historien om Desperaux» kan fort ta et sterkt innhogg i billettinntektene.

Universal Pictures' animerte film om den modige musa Desperaux kan følge opp de gode tallene til lignende filmer som «Bolt» og «Madagaskar 2», som nå snart tas av plakatene.

Animasjonsfilmer har også en tendens til å trekke store folkemengder i jula.

Filmene «Yes Man» og «Historien om Desperaux» har premiere her til lands 2. juledag, men vil du se en sentimental Will Smith må du nok vente til 6. februar.

Se traileren til «Seven Pounds» her.