Jimmy Page og luftskipets forbannelse

10. desember står det legendariske Led Zeppelin på scenen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Verdens tyngste luftskip Led Zeppelin flyr igjen, etter 27 år i hangaren. Jimmy Page (63), Robert Plant (59) og John Paul Jones (61) gjenforenes for en helaftens konsert for første gang etter trommeslager John Bonhams (32) dødsfall i 1980. At det er John Bonhams sønn, Jason Bonham (41), som trakterer stikkene i sin legendariske fars fravær, gjør konserten i Londons O2 arena 10. desember nesten organisk komplett.

Nærmere originalbesetningen kommer man ikke.

VI LEVER i en helt spesiell tid. Rockens aldrende ikoner gjør comback og reunions på løpende bånd. Og det er helt forståelig: Det er nå de kan gjøre det, om få år vil musikken kun være tilgjengelig i via stereoanlegget eller via coverband. Vi aner at rockefedrene drives av en slags pliktfølelse eller misjon (penger trenger de neppe). Det nærmer seg endetiden for den klassiske rocken som autentisk nærvær. Bob Dylan turnerer mer enn noen gang, Paul McCartney prediker Beatles som aldri før, og Eric Clapton og Cream kom sammen for fem kvelder i Royal Albert Hall våren 2005. Pink Floyd inklusiv både Roger Waters og David Gilmore gjenoppsto for en 20 minutters minikonsert på Live 8, og originalbesetningen til Police og Genesis har opptrådt sammen igjen siden 2006.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer