EKSPLOSIV TOGKRÆSJ: Det går hardt for seg i den korte traileren som er sluppet til J.J. Abrams kommende sci-fi-film.
EKSPLOSIV TOGKRÆSJ: Det går hardt for seg i den korte traileren som er sluppet til J.J. Abrams kommende sci-fi-film.Vis mer

J.J. Abrams hyller Spielberg med ny sci-fi-film

Romvesener og Super 8-kameraer i det som kan bli neste sommers store kinohit.

||| Etter å ha revitalisert «Star Trek» er regissør J. J. Abrams neste prosjekt «Super 8», en sci-fi-film beskrevet som en hyllest til eldre Spielberg-filmer som «E.T.» og «Close Encounters of a Third Kind».

Abrams, som er mannen bak suksesser som TV-serien «Lost» og monsterfilmen «Cloverfield», har selv skrevet manus.

Filmen produseres av Steven Spielberg, og rapporteres å ha et budsjett på rundt 45-50 millioner dollar. Den skal etter planen ha premiere sommeren 2011.

Area 51
Lite er foreløpig avslørt hva plottet angår, men via den flunkende nye traileren som traff nettet i går blir man kanskje litt klokere [mulige spoilere følger]:

Det er 1979, og en seksjon av den hemmelige basen Area 51 (kjent i konspirasjonsmytologien som militærbasen hvor levninger fra UFO-kræsjen i Roswell ble oppbevart) stenges. Alle «materialer» fra basen skal transporteres til et sikkert sted, men et togkræsj gjør at et eller annet slipper løs.

Nøyaktig hva er usikkert, men at det er snakk om en eller annen form for romvesen er nok ikke usannsynlig. En artikkel på Hollywood Reporter-bloggen Heat Vision  har også meddelt at historiens utgangspunkt visstnok skal være ideen om at en gruppe barn i 1979 leker seg med Super 8-kameraer, slik Spielberg og Abrams gjorde da de var unge. Ved en tilfeldighet fanger de opp «noe illevarslende» på filmen sin.

Nok en ARG
Om brorparten av filmens handling vil holde seg på 70-tallet eller forflyttes til nåtiden er uvisst, siden Abrams konsekvent nekter å bekrefte spekulasjoner omkring plottet. Spekulasjoner vil det nok likevel være flust av det neste året, i hvert fall om den viral markedsføringskampanjen som nylig sparket i gang gjør jobben sin.

En rekke bokstaver i traileren staver nemlig «ScariestThingIEverSaw», et hint som ledet fans til et nettsted opprettet for filmen. Her logger man på en gammel datamaskin og finner to avisartikler som igjen inneholder nye ledetråder.

Dermed er det duket for nok en ARG (Alternate Reality Game), et internettspill hvor nettbrukere løser kryptiske oppgaver i fellesskap og sammen graver frem en historie på arkeologisk vis.

Iinnspillingen av «Super 8» begynner først til høsten, men i mellomtiden burde altså Abrams-fansen ha nok å henge fingrene i.

TRAILEREN: Noe forsøker å bryte seg ut av en kræsjet togvogn. Men hva?
TRAILEREN: Noe forsøker å bryte seg ut av en kræsjet togvogn. Men hva? Vis mer