JK Rowling får bygge to Galtvort i hagen

Ikke helt ferdig med Harry Potter.

TRAVEL BYGGMESTER: JK Rowling er en travel dame, men hun rekker en lokal byggestrid hjemme i Edinburgh for det. Her fra høytlesningen hun gjorde under åpningsseremonien til OL. Foto: AFP PHOTO / JEWEL SAMAD / NTB SCANPIX
TRAVEL BYGGMESTER: JK Rowling er en travel dame, men hun rekker en lokal byggestrid hjemme i Edinburgh for det. Her fra høytlesningen hun gjorde under åpningsseremonien til OL. Foto: AFP PHOTO / JEWEL SAMAD / NTB SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Fire uker før JK Rowling skal slippe sin nye voksenbok, The Casual Vacancy, skulle man tro hun hadde hendene fulle med å ferdigstille boka. Hun har jo til og med gjort et belastende vitnesbyrd i News of the World-rettssaken.

Men forfatteren må ha noen trylletriks i hatten - hun har tydeligvis tid til å drive med byggekrumspring på si. Attpåtil med inspirasjon fra Harry Potter-universet. 

Hagewarts På tross av klager fra naboer, har Rowling nemlig fått tilattelse til å bygge intet mindre enn to Galtvort-lignende trehus i hagen sin, melder The Guardian.

Slik vil sønnen David (9) og datteren Kenzie (7) få hver sitt krypinn i trærne utenfor den styrtrike kvinnens herregård fra 1600-tallet. Og prislappen? 2,3 millioner norske kroner. 

Tegningene viser at trehusene vil stå på stylter ved siden av noen svære nåletrær i hagen. De vil få høye kjegletak og være tilknyttet med en hengebro. Videre vil trehusene ha vimpler, en heisetrinse og en sittepinne for ugler. Davids lekehus vil ha en lang tunnel under en gangbro og en brannmannstang. Søsteren vil få en juksedør, taustige, en metallsklie og en spiraltrapp ned til hagen.

Naboklager Klagen fra naboene går på at trehusene forstyrrer den visuelle profilen i området. Naboen Tom Borthwick sier til The Guardian at han vanligvis ikke ville hatt noen problemer med at folk bygde store ting i hagene sine, men at dette prosjektet skiller seg ut.

- Jeg har innsigelser når bygninger som disse har en innvirkning på den visuelle profilen til området omkring, og når de bygges i konflikt med eksisterende reguleringsplaner i Edinburgh kommune, særlig i et område som er regulert for konservering, sier han.

Dette bestrider John Bury, byråd for reguleringsplaner og byggestandarder i Edinburgh.

- Forslagene er i tråd med utviklingsplanen og vil ikke påvirke karakteren og fremtoningen til konserveringsområdet på en negativ måte, sier han til The Guardian.

Hekseinnflytelse Nå blir altså husene bygd på tross av klagene. Men man kan jo vitterlig spørre seg om ikke JK Rowling kunne gitt ungene en bedre introduksjon til Harry Potter-universet enn noen skarve trehus.

Hun må da ha nok kontakter på selve Galtvort til å sikre David en uglepost om to år, med invitasjon til å møte opp på plattform 9 3/4 i september 2014?

VANT BYGGEFEID: JK Rowling. Foto: JOEL RYAN / AP PHOTO / NTB SCANPIX
VANT BYGGEFEID: JK Rowling. Foto: JOEL RYAN / AP PHOTO / NTB SCANPIX Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer