JK Rowling får bygge to Galtvort i hagen

Ikke helt ferdig med Harry Potter.

TRAVEL BYGGMESTER: JK Rowling er en travel dame, men hun rekker en lokal byggestrid hjemme i Edinburgh for det. Her fra høytlesningen hun gjorde under åpningsseremonien til OL. Foto: AFP PHOTO / JEWEL SAMAD / NTB SCANPIX
TRAVEL BYGGMESTER: JK Rowling er en travel dame, men hun rekker en lokal byggestrid hjemme i Edinburgh for det. Her fra høytlesningen hun gjorde under åpningsseremonien til OL. Foto: AFP PHOTO / JEWEL SAMAD / NTB SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Fire uker før JK Rowling skal slippe sin nye voksenbok, The Casual Vacancy, skulle man tro hun hadde hendene fulle med å ferdigstille boka. Hun har jo til og med gjort et belastende vitnesbyrd i News of the World-rettssaken.

Men forfatteren må ha noen trylletriks i hatten - hun har tydeligvis tid til å drive med byggekrumspring på si. Attpåtil med inspirasjon fra Harry Potter-universet. 

Hagewarts På tross av klager fra naboer, har Rowling nemlig fått tilattelse til å bygge intet mindre enn to Galtvort-lignende trehus i hagen sin, melder The Guardian.

Slik vil sønnen David (9) og datteren Kenzie (7) få hver sitt krypinn i trærne utenfor den styrtrike kvinnens herregård fra 1600-tallet. Og prislappen? 2,3 millioner norske kroner. 

Tegningene viser at trehusene vil stå på stylter ved siden av noen svære nåletrær i hagen. De vil få høye kjegletak og være tilknyttet med en hengebro. Videre vil trehusene ha vimpler, en heisetrinse og en sittepinne for ugler. Davids lekehus vil ha en lang tunnel under en gangbro og en brannmannstang. Søsteren vil få en juksedør, taustige, en metallsklie og en spiraltrapp ned til hagen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer