J.K. Rowling ga ut krimroman under falskt navn

- Jeg hadde håpet jeg kunne holde på hemmeligheten litt lenger.

BEFRIENDE: J.K. Rowling forteller at hun opplevde det å utgi en debutroman under falskt navn som befriende. Foto: Stella Pictures
BEFRIENDE: J.K. Rowling forteller at hun opplevde det å utgi en debutroman under falskt navn som befriende. Foto: Stella PicturesVis mer

(Dagbladet): Den kritikerroste romanen «The Cuckoo's Calling» har fått mye oppmerksomhet i media etter den ble utgitt, angivelig skrevet som en debutroman av den ukjente forfatteren Robert Galbraith.

Nå viser det seg imidlertid at det ikke er Robert Galbraith som har skrevet boka, men J.K. Rowling, kjent som forfatter av «Harry Potter»-bøkene.

Avsløringen kom etter at avisa The Sunday Times påpekte den slående likheten i skrivestilen til Rowling og Galbraith, samt deres felles utgivelsesselskap og agent.

En fornøyelse Etter undersøkelsene The Sunday Times hadde gjennomført, så både forlaget og Rowling seg nødt til å gå ut med sannheten om pseudonymet Galbraith.

- Jeg hadde håpet jeg kunne holde på denne hemmeligheten litt lenger, sier Rowling i en pressemelding fra forlaget på søndag.

Videre forteller forfatteren at hun fant det veldig befriende å få muligheten til å gi ut en roman uten et stort mediesirkus og forventninger knyttet til det.

- Det har vært en fornøyelse å få så gode tilbakemeldinger fra både media og utgivere, under et falskt navn. De visste jo ikke at det var jeg som hadde skrevet den, sier hun.

Blir bokserie I boka møter vi en tidligere soldat som har mistet beinet sitt til en landmine i Afghanistan. Da han vender hjem igjen, begynner han å etterforske det såkalte selvmordet på en supermodell.

Nå forteller Rowling at «Galbraith» vil fortsette å skrive bøkene, og at dette bokprosjektet vil utvikle seg til å bli en serie.

Flere av bokanmeldelsene som dukket opp i kjølvannet av debuten omtalte romanen som et mesterverk.