HYLLES: J.K. Rowling roses for svaret hun ga på Twitter til en leser som stilte spørsmål ved Humlesnurrs legning. Foto: Scanpix / (innfelt) skjermdump Twitter
HYLLES: J.K. Rowling roses for svaret hun ga på Twitter til en leser som stilte spørsmål ved Humlesnurrs legning. Foto: Scanpix / (innfelt) skjermdump TwitterVis mer

J.K. Rowling hylles i sosiale medier

Ble spurt om homofile Humlesnurr fra «Harry Potter».

(Dagbladet): Det var i 2007 at J.K Rowling fortalte sine lesere at karakteren Humlesnurr fra «Harry Potter»-bøkene er homofil.

Avsløringen førte blant annet til at forfatteren havnet i «homokrangel» på Twitter med en av sine lesere. Nå har debatten tatt seg opp igjen, skriver den britiske avisa The Independent.

- Ser ham ikke på den måten Tidligere denne uka fikk Rowling følgende spørsmål på Twitter:

- Jeg lurer på hvorfor du sa at Humlesnurr er homofil, jeg ser ham ikke på den måten, skrev Twitterbrukeren Ana Kocovic.

Svaret som har fått sosiale medier til å koke var noe så enkelt som «Kanskje fordi homofile mennesker ser ut som... mennesker?»

- For en inspirasjon! I skrivende stund har Rowlings innlegg over 20 000 retweets og over 26 000 favorittmarkeringer.

- Fantastisk svar. Du har helt rett. For en inspirasjon!! skriver Twitterbrukeren Hana.

Kocovics tweet har i ettertid blitt sletta, og Rowling har måttet ta henne i forsvar. Dagen etter skrev forfatteren på Twitter at mange har fattet sin dom i saken, uten å ha alle fakta på bordet.

- Her har dere det: @anakokovic21 stilte ikke et støtende spørsmål!