Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

J.K Rowling med nådeløst svar til selvskrytende Trump

«Harry Potter»-forfatteren fikk seg en god latter da den amerikanske presidenten skrøt av sitt skrivetalent.

LER HØYT: Fofatteren J.K. Rowling har gjentatte ganger kritisert Donald Trump i sosiale medier, både før og etter han ble president. Nå ler hun av hans påståtte skrivekunster på Twitter. Foto: NTB Scanpix
LER HØYT: Fofatteren J.K. Rowling har gjentatte ganger kritisert Donald Trump i sosiale medier, både før og etter han ble president. Nå ler hun av hans påståtte skrivekunster på Twitter. Foto: NTB Scanpix Vis mer

I en rekke Twitter-meldinger kritiserte Donald Trump amerikanske medier, som han mener «konstant leter etter feil i Twitter-meldingene» hans.

- Etter å ha skrevet mange bestselgende bøker, som på mange måter gjør meg stolt av min egen evne til å skrive, bør det bemerkes at de falske nyhetsmediene går gjennom og konstant leter etter feil i twitter-meldingene mine. Jeg skriver enkelte ord med store bokstaver bare for å legge trykk på dem, ikke fordi de skal skrives med store bokstaver, skrev den amerikanske presidenten på Twitter.

Reaksjonene lot ikke vente på seg, og meldingen fikk blant annet forfatteren bak de verdenskjente Harry Potter-bøkene til å «le» høyt på Twitter:

- Hahahahahahahahahhahahaha (...) Trekker pusten. Hahahahahaha (...), skrev Rowling.

- Stakkars. Hahahahaha (...), fortsatte hun i flere tweets etter hverandre.

Latterliggjør skrivefeil

Rowling var ikke den eneste som beit seg merke i gårsdagens Twitter-utspill, som, ironisk nok, inneholder en skrivefeil. Det gjorde også talkshowverten, Jimmy Kimmel.

I Twitter-meldingen skrev presidenten skrev: « (...) Fake News constantly like to pour over my tweets (..)».

«Pour over» betyr å helle over på norsk. Flere mener imidlertid at det riktige ordet hadde vært «pore over», som betyr studere eller lese noe nøye, som for eksempel ei bok.

For å klargjøre forskjellen på begrepene tvitret Internett-ordboka «Merriam-Webster» følgende:

Ikke lang tid etter at Trump sin første Twitter-melding var publisert ble den slettet og erstattet med en ny melding der ordet «pour» var erstattet med ordet «pore». Dette gjorde ikke saken noe mindre morsom for Rowling, som bemerket endringen.

Forfatterne slår tilbake

Trump står oppgitt som forfatter av hele 19 bøker. Hans første bok ble utgitt i 1989 og er skrevet av ghostwriteren Tony Schwartz. Schwartz har tidligere avslørt i The New Yorker at han skrev hele boka alene. Presidenten svarte på anklagene og sa at Scwartz bare hadde vært en medforfatter.

En annen forfatter som reagerer på Trumps Twitter-utspill er James O'Brien.

Han utpeker seg selv som forfatteren bak «mange bestselgende bøker» og hevder at alle bøkene med presidentens navn på er skrevet av andre forfattere, såkalte «skyggeforfattere», skriver The Hill.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media