J.K. Rowling røper tittelen på sin nye bok

Lover svart humor i «The Casual Vacancy».

SKRIVER VOKSENBOK: J.K.Rowling ble verdensberømt for sine barnebøker om Harry Potter. Snart kommer hennes første bok for voksne. Foto: Scanpix /AP Photo/Bill Haber
SKRIVER VOKSENBOK: J.K.Rowling ble verdensberømt for sine barnebøker om Harry Potter. Snart kommer hennes første bok for voksne. Foto: Scanpix /AP Photo/Bill HaberVis mer

(Dagbladet): I slutten av februar slapp «Harry Potter»-mamma J.K. Rowling nyheten om at hun jobber med en ny bok - sin aller første for voksne. Stort mer fikk vi ikke vite den gang, dette er åpenbart ei dame som vet å slippe nyhetene gradvis.

I dag forteller hun at boka får den engelskspråklige tittelen «The Casual Vacancy». Det melder nyhetsbyrået AP.

Svart humor
Handlingen skal finne sted i en liten britisk by med navnet Pagford, en by som visstnok ikke er så idyllisk som den ser ut til på overflaten.

«bak den pene fasaden er en by i krig», skriver forlaget Little, Brown på sin hjemmeside.

«Rike i krig med fattige. Tenåringer i krig med sine foreldre. Koner i krig med sine ektemenn. Lærere i krig med sine elever», forteller de videre.

Mye av handlingen i boka ser ut til å skulle kretse rundt det plutselige dødsfallet til noen og førti år gamle Barry Fairweather, og den påfølgende kampen om hans plass i byrådet.

Forlaget beskriver den som svart humor, og forteller at den vil komme ut som papirbok og ebok samtidig, nærmere bestemt 27. september i år.

Annerledes
Rowling skiftet forlag i forbindelse med den nye boka. «Harry Potter»-bøkene ble utgitt av det britiske forlaget Bloomsbury.

- Selv om jeg har kost meg like mye med å skrive den, vil min neste bok bli ganske annerledes enn Harry Potter-serien, sa forfatteren i en pressemelding i februar.

Det er imidlertid ikke helt stille rundt Harry Potter heller. I fjor sommer åpnet Rowling det interaktive nettstedet Pottermore, og nylig kom Potter-bøkene ut i ebokformat for første gang. Ebøkene solgte for over én million pund i løpet av de første tre dagene, ifølge det britiske bransjebladet The Bookseller.

Den siste ordinære boka i serien kom ut i 2007.