J.K. Rowling røper tittelen på sin nye bok

Lover svart humor i «The Casual Vacancy».

SKRIVER VOKSENBOK: J.K.Rowling ble verdensberømt for sine barnebøker om Harry Potter. Snart kommer hennes første bok for voksne. Foto: Scanpix /AP Photo/Bill Haber
SKRIVER VOKSENBOK: J.K.Rowling ble verdensberømt for sine barnebøker om Harry Potter. Snart kommer hennes første bok for voksne. Foto: Scanpix /AP Photo/Bill Haber Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): I slutten av februar slapp «Harry Potter»-mamma J.K. Rowling nyheten om at hun jobber med en ny bok - sin aller første for voksne. Stort mer fikk vi ikke vite den gang, dette er åpenbart ei dame som vet å slippe nyhetene gradvis.

I dag forteller hun at boka får den engelskspråklige tittelen «The Casual Vacancy». Det melder nyhetsbyrået AP.

Svart humor Handlingen skal finne sted i en liten britisk by med navnet Pagford, en by som visstnok ikke er så idyllisk som den ser ut til på overflaten.

«bak den pene fasaden er en by i krig», skriver forlaget Little, Brown på sin hjemmeside.

«Rike i krig med fattige. Tenåringer i krig med sine foreldre. Koner i krig med sine ektemenn. Lærere i krig med sine elever», forteller de videre.

Mye av handlingen i boka ser ut til å skulle kretse rundt det plutselige dødsfallet til noen og førti år gamle Barry Fairweather, og den påfølgende kampen om hans plass i byrådet.

Forlaget beskriver den som svart humor, og forteller at den vil komme ut som papirbok og ebok samtidig, nærmere bestemt 27. september i år.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer