J.K. Rowling skal lage ny film basert på Potter-bøkene

Ny filmserie fra samme univers.

NY FILM: Warner Bros. planlegger en ny film basert på Potter-universet, og J.K. Rowling skal selv skrive manus. Foto: NTB SCANPIX / EPA/JONATHAN BRADY
NY FILM: Warner Bros. planlegger en ny film basert på Potter-universet, og J.K. Rowling skal selv skrive manus. Foto: NTB SCANPIX / EPA/JONATHAN BRADYVis mer

(Dagbladet:) Som en av verdens desidert rikeste forfattere kunne J.K. Rowling tatt seg en livslang pause etter at hun skrev ferdig «Harry Potter»-serien i 2007. Den gang ei.

Det siste året har hun utgitt både en roman og en krimbok (først under pseudonym), og nå skal hun også skrive sitt første filmmanus.

Og fansen kan glede seg, for den nye filmen er inspirert av Harry Potter. Det forteller Rowling på sin egen Facebook-side.

Fiktiv skolebok
Filmen, som er planlagt som den første i en serie, får tittelen «Fantastic Bests and Where to Find Them». Dette er tittelen på en skolebok i Harry Potter-universet, som blir omtalt flere ganger i bøkene. Boka ble også utgitt på ordentlig, som et supplement til bokserien i 2001.

Blant rollefigurene i filmen, finner vi den bokas fiktive forfatter Newt Schamander.

- Det hele startet da Warner Bros. kom til meg med forslaget om å gjøre «Fantastic Beasts and Where to Find Them» til en film. Jeg syntes det var en morsom idé, men tanken på å se Newt Schamander, den fiktive forfatteren av «Fantastic Beasts», realisert av en annen forfatter, var vanskelig. Etter å ha levd så lenge i mitt fiktive univers, føler jeg meg veldig beskyttende overfor det, og jeg visste allerede mye om Newt, skriver Rowling på Facebook.

Hun viser blant annet til at hun har giftet bort en av favorittfigurene sine, Luna Lovegood, til Schamanders barnebarn Rolf.

70 år før
Rowling understreker at dette ikke er noen forløper eller oppfølger til Potter-filmene, selv om filmen vil foregå i det samme universet. Historien vil starte i New York 70 år før Harry Potters tid.

- Jeg har alltid sagt at jeg bare vil ta opp igjen kontakten med trolldomsverdenen hvis jeg hadde en god idé, og her er den, skriver hun.

Mye tyder på at fansen er enige, for Facebook-meldingen har i skrivende stund fått 71 262 «likes» og over 40 000 kommentarer, av typen «I love you», og en drøss med utropstegn.

Ikke overraskende melder Warner Bros. at de også vil komme med dataspill og andre produkter i tilknytning til filmen. Det skriver avisa The Guardian.