NY BOK: Forfatter J.K. Rowling er i gang med en ny bok. Her er hun fotografert på verdenspremieren til den siste Harry Potter-filmen i London 7. juli i fjor. AFP PHOTO / BEN STANSALL
NY BOK: Forfatter J.K. Rowling er i gang med en ny bok. Her er hun fotografert på verdenspremieren til den siste Harry Potter-filmen i London 7. juli i fjor. AFP PHOTO / BEN STANSALLVis mer

J.K. Rowling skriver ny bok for voksne

Første bok utenfor Harry Potter-universet.

(Dagbladet.no): Harry Potter-mamma J.K. Rowling annonserte i dag at hun snart er klar med en ny roman, og den vil rette seg mot voksne.

Dette blir hennes første bok siden 2008, da hun utga eventyrboka «Skalden Skurres historier», et supplement til Harry Potter-bøkene.

Ikke Harry Potter
Hennes nye bok vil bli den første som ikke knytter seg til Potter-universet.

- Selv om jeg har kost meg like mye med å skrive den, vil min neste bok bli ganske annerledes enn Harry Potter-serien, sier J.K. Rowling i en pressemelding, gjengitt av blant andre avisa Time.

Rowling forteller videre at nå som hun beveger seg videre, syntes hun det var mest logisk å velge en ny forlegger. Derfor har hun nå byttet fra det britiske Potter-forlaget Bloomsbury til forlaget Little, Brown.

Lite informasjon
Det var Rowlings agentbyrå The Blair Partnership som slapp nyheten i dag. De forteller ingenting om den nye boka, annet enn at den vil bli for voksne, og at de vil komme med mer informasjon senere i år.

De som er skuffet over at den nye boka ikke vil handle om Harry Potter, kan trøste seg med at Rowling i 2010 sa at hun ikke ville utelukke at hun ville skrive flere bøker om trollmannen.

I fjor sommer åpnet Rowling det interaktive nettstedet Pottermore. Den siste ordinære boka i serien kom ut i 2007.