J.K. Rowling: «Voldemort var ikke i nærheten så ille»

Smeller til på Twitter.

REAKSJONER:  Harry Potter-forfatter J.K. Rowling gikk ut mot sammenlikningen av Voldemort med Donald Trump. I Voldemorts favør. Foto: NTB Scanpix
REAKSJONER: Harry Potter-forfatter J.K. Rowling gikk ut mot sammenlikningen av Voldemort med Donald Trump. I Voldemorts favør. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Donald Trumps siste utspill om at muslimer bør nektes adgang til USA vekker oppsikt.

Mandag sendte Trump et skriftlig utspill til amerikanske medier, hvor han skrev at meningsmålinger viser et «hat» fra muslimer mot amerikanere som kan føre til flere angrep. Derfor bør USA innføre innreisenekt fram til Kongressen kan sette i verk noen tiltak, mente han.

Da Trumps kampanjeleder Corey Lewandowski ble spurt om innreiseforbudet også skulle gjelde visa til studenter, turister og andre reisende til USA, svarte han «alle».

Det har ført til at en del folk på twitter har sammenliknet Trump med Lord Voldemort, den slemme trollmannen i Harry Potter, som blant annet dreper foreldrene til Harry og en drøss med andre.

«På en eller mate klarte Voldemort å være mindre tegneserieaktig ond enn Trump, selv om han er en tegneserieslemming», skriver en.

«Jeg ville heller hatt Voldemort som president enn Donald Trump», skriver en annen.


BBC skrev om sammenlikningen, noe som førte til at Harry Potter-forfatter J.K. Rowling sendte twittermeldingen:

«Så forferdelig. Voldemort var ikke i nærheten så ille.»På få timer er den blitt retweetet av femti tusen.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer