Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

J.K.Rowling kranglet om håndbagasje

Harry Potter-manuskript ble potensiell terrortrussel.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Etter at britisk politi oppdaget flyterrorforsøk i august, ble sikkerheten på flyplassene i hele Storbritannia betydelig skjerpet. Dette problemet fikk blant annet forfatter J.K.Rowling merke da hun skulle hjem fra USA, og prøvde å ta med seg en ganske spesiell gjenstand som håndbagasje, skriver nyhetsbyrået AP.

Forfatteren nektet nemlig å skille lag med manuskriptet til den sjuende og siste Harry Potter-boka, noe som førte til en ganske opphetet diskusjon med sikkerhetspersonalet.

Store deler av boka er fremdeles bare håndskrevet, og finnes bare i ett eksemplar. Hadde ikke sikkerhetsfolkene til slutt gitt etter, og latt henne ta med manuskriptet innpakket og sikkerhetsklarert, hadde hun trolig ikke flydd i det hele tatt, skriver forfatteren på sin hjemmeside.

Samtidig med å fortelle om terror-manuskriptet, avslører Rowling at to ulike titler er klare for den siste boka om trollmannens eventyr.

- Begge passer, så jeg tror jeg må vente til jeg er lenger inne i boka for å bestemme meg for hvilken som fungerer best, skriver Rowling.

VILLE IKKE SKILLES: Forfatter J.K. Rowling nektet å gi fra seg manuskriptet til den siste Harry Potter-boka til sikkerhetsfolk på flyplass. Foto: SCANPIX
VILLE IKKE SKILLES: Forfatter J.K. Rowling nektet å gi fra seg manuskriptet til den siste Harry Potter-boka til sikkerhetsfolk på flyplass. Foto: SCANPIX Vis mer