J.Lo slaktes

Til helga blir lesbiske fantasier virkelige, det blir forhold mellom lærer og elev og iransk valg. Sjekk helgefilmene og kritikkene!

Det er høst, og på tide å slite ut filmsetene igjen. Vi har snikkikka på programmet for førstkommende filmhelg og sett på hva de utenlandske kritikerne sier om de norgesaktuelle filmene.

På fredag kommer J.Lo i påkostet selforsvarshelvete i «Enough», og dermed har vi fått nok fra henne, skal vi tro kritikerne. Det samme gjelder kvinner med lav moral i «Crush», mens lesbefilmen «Kissing Jessica Stein» har fått glimrende mottakelser. Iranske «Hemmelig valg» vant regiprisen i Venezia, og er også verdt å få med seg. Sjekk programmet!

Helgefilmene

  • «Crush»

Venninnene Kate, Molly og Janine er tre single, suksessfull venninner rundt de 40 som møtes i The Sad Fuckers Club. Her drikker de og snakker om hvem som har det mest stusselig. Idyllen brytes da rektor Kate finner en tidligere elev på 25, og ligger med ham, for deretter å forelske seg. De to andre gjør alt for å splitte paret. Til og med ligge med mannen.

- Jeg har aldri før blitt så fornærmet av en «jentefilm», skriver Salons anmelder som ikke er et fnugg imponert.

Britisk komedie med Andie MacDowell, Imelda Staunton, Anna Channcellor.

Filmens nettsted.

«Enough»

Serveringsdame (J.Lo) møter og forelsker seg i «perfekt» forretningsmann. Det blir ekteskapelig lykke og det blir barn. Resten blir terror, redsel og flukt. Ikke bare er mannen notorisk utro, han er voldsom og herskesyk, og blir mer og mer uberegnelig. Lopez rollefigur tar hevn med kampsport.

- Klisje-søppel, melder Rolling Stone. Slik låter det i en samlet utenlands presse. Sjekk flere anmeldelser her.

Amerikansk thriller med Jennifer Lopez, Billy Campbell, Juliette Lewis.

Filmens nettsted.

«Hemmelig valg»

I løpet av en dag, valgdagen, blir vi presentert for konfliktene det iranske samfunnet står overfor, nemlig kampen mellom det moderne og det tradisjonelle. Stedet er en øy utenfor allfarvei. Valgbyråkraten som ankommer med morgenbåten har en selvsikker og selvfølgelig energi og et mål for dagen: alle må stemme.

- Morsom, provoserende med bittersøt ettersmak, skriver Los Angeles Times

Iransk drama med Nassim Abdi, Cyrus Abidi, Yossef Habashi. Ingen av skuespillerne er profesjonelle.

Filmens nettsted.

  • «Karlsson på taket»

Astrid Lindgrens klassiker har blitt tegnet langfilm. En dag kom Karlsson bare flyvende inn gjennom vinduet til Lillebror. Så satte han i gang Lillebrors dampmaskin, for Karlsson er jo verdens beste dampmaskinpasser. Karlsson er forresten best i alt, hvis vi tror hans egne ord.

Filmen har verdenspremiere på fredag.

  • «Kissing Jessica Stein»

Mer single kvinner og sex. En komedie om å bryte tradisjonelle normer og regler, og som visker ut grensene mellom vennskap og kjærlighet. Journalist Jessica har ikke hatt en date på over et år. Hun bestemmer seg for å svare på en kontaktannonse der kvinne søker kvinne. Følelser oppstår, de to kvinnene er begge lei av menn, og blir forelsket.

- Fin film med gammeldags romanse, morsomme vitser og førsteklasses flørting, skriver Gaby Wood i Observer.

Britisk romantisk komedie med Jennifer Westfeldt, Tovah Feldshuh, Esther Wurmfeld.

Filmens nettsider

<table border=0 cellpadding=0 cellspacing=0 width=279 hspace=2 align=left><tr><td class=\'BakgrFaktaboks\' bgcolor=\'#CCCCCC\' valign=top rowspan=\'2\' width=\'1\'><img src=\'/gfx2/pixel-trans.gif\' width=\'1\' height=\'1\'></td><td class=\'BakgrFaktaboks\' bgcolor=\'#CCCCCC\' width=2 valign=top><img src=\'/gfx2/pixel-trans.gif\' width=\'2\' height=\'1\'></td><td bgcolor=\'#CCCCCC\' valign=top class=\'BakgrFaktaboks\'><font face=\'Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif\' style=\'font-size:11px\' size=\'-2\'> INTERESSERT I FILM? </font></td></tr><tr><td valign=top width=\'2\'><img src=\'/gfx2/pixel-trans.gif\' width=\'2\' height=\'1\'></td><td align=left valign=top width=279><font size=\'-2\' face=\'Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif\' style=\'font-size:11px\'> <img src="http://gfx.dagbladet.no/vignetter/bombe.gif" height="7" width="10"> Du kan tippe hvordan nettopp den nye filmen til Jennifer Lopez vil gå på norske kinoer. <br> <img src="http://gfx.dagbladet.no/vignetter/bombe.gif" height="7" width="10"> Delta i Kinosjefspillet. Du kan vinne reiser for 25 000, DVD/SACD-spillere hver måned og fete ukespremier. <br> <img src="http://gfx.dagbladet.no/vignetter/bombe.gif" height="7" width="10"> <font face=\'arial, helvetica, sans-serif\' size=\'-1\'><a href=\'http://fredag.dagbladet.no/fredag/2002/08/13/345940.html\'>Les mer her og meld deg på!</a></font> </font></td></tr><tr><td colspan=\'3\'> </td></tr></table>