Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Jo da, OL er i gang

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

De 27. olympiske sommerleker ble åpnet til australiernes fulle tilfredshet, og seremonien var selvsagt mer overdådig og dyrere enn noensinne.Den som hadde grunn til å sutre var imidlertid Norges toppidrettssjef Bjørge Stensbøl. For ikke fikk han være på OL-stadion under åpningsseremonien, og dessuten har vektløfteren Stian Grimseth avlagt positiv dopingprøve. At sogningen virkelig har jukset, er det knapt noen som virkelig tror, og Stensbøl overlevde sikkert å se åpningen på en storskjerm som ikke ga lyd fra seg. Han har annet å tenke på og tror innerst inne ikke på noen norsk OL-suksess.

Det gjør ikke NRK og TV2 heller, og derfor var det noe halvhjertet over tv-kanalenes OL-studioer på åpningsdagen. Reportere og programledere vet at folk med normal døgnrytme knapt får sett noe som helst på direkten fra disse sommerlekene. TV2 har likevel et våpen i Davy Wathne, hans noe fragmentariske reportasjer klarer verken å skjule sjarm eller en viss intelligens. Og dessuten er han en sportsreporter med analytiske evner og snakker ikke bare om såkalt aktiv idrett, en begrensning som har preget hans yrkesbrødre i NRK i alle år.

Det er millimeterforskjell mellom studiovertene Fridtjof Wilborn i TV2 og Dag Erik Pedersen i NRK, men Wilborn er avgjort muntrere med sin ikke alltid like gode diksjon. Og han har litt av den nødvendige journalistiske distansen til idretten som Pedersen mangler.

Utover statsministerens sidekommentatorjobb i NRK ble det mye av det samme i begge kanaler, slik mangfoldet i eteren tegner seg med stadig større tydelighet. Det avgjorte pluss i margen var derfor Davy Wathnes intervju med Johann Olav Koss, vårt yngste medlem i gamle OL-pampers internasjonale komité.