Jo, det finnes morsomme damer!

Monica (23) fikk festivaljobb ved å selge saft foran Nidarosdomen.

SAFT SUSE: Monica Gammeltvedt viser Dagbladet hvordan hun fikk sommerjobben som konferansier ved Norsk Revyfestival ved å selge saft foran Nidarosdomen. Da dukker en tørst artist Dag Ingebrigtsen opp og kjøper hele beholdningen. Foto: Tom E. Østhuus.
SAFT SUSE: Monica Gammeltvedt viser Dagbladet hvordan hun fikk sommerjobben som konferansier ved Norsk Revyfestival ved å selge saft foran Nidarosdomen. Da dukker en tørst artist Dag Ingebrigtsen opp og kjøper hele beholdningen. Foto: Tom E. Østhuus.Vis mer

||| TRONDHEIM (Dagbladet): -Jaggu ble det kvinnfolk, sier en strålende fornøyd revygeneral, Lornts Mørkved, til Dagbladet.

For ei stund siden stilte han spørsmålet «Er det ingen morsomme damer?», etter at bare menn hadde søkt om å få bli konferansier ved årets Norsk Revyfestival. Han ba om kulturavisens hjelp, og fikk stor respons.

- Ikke bare ble det kvinnfolk, men det ble også så mye bra kvinnfolk. Så stor takk til Dagbladet, sier revygeneralen.

- Da saken kom på db.no raste det på med kvinnfolk med en gang. Jeg har ikke opplevd maken til dameinteresse siden jeg var student på Ås og spilte kontrabass!

Sju utvalgte
Blant de mange søkerne, er sju plukket ut til å være konferansier ved årets revyfestival, som finner sted på Høylandet i dagene 8. -12. juli. Fire av dem er kvinner.

- Ei drømmedame. Helt klart en kommende stjerne, sier Lornts Mørkved om Monica Gammeltvedt (23), som er en av de sju utvalgte.

Hun sendte inn en dvd med seg selv, der hun sto og solgte saft på Vestfrontplassen foran Nidarosdomen.

- Jeg spilte blokkfløyte for å få oppmerksomhet og fikk én kunde, men jeg tror det ble ganske morsomt. Du må jo ha litt humor på deg selv også når du skal være med på noe sånt, sier Monica Gammeltvedt.

Fersking
Hun har aldri vært konferansier før og heller aldri vært på revyfestivalen.

- Jeg har bare så vidt hørt om den, men synes konferansierjobben virker som en artig måte å få litt sceneerfaring på. Så håper jeg å lære mye på det to-dagers kurset vi sju konferansierene skal ha rett før festivalen, sier 23-åringen.

Til daglig er hun ved NTNU, hvor hun studerer medieproduksjon og har språkfagene spansk, fransk, russisk og rumensk. Hun har også jobbet i Student-TV.

- Jeg fant etter hvert ut at jeg var en sånn journalisttype. Jeg har intervjuet Anne B. Ragde og Are Kalvø og synes det var veldig morsomt. Håpet er å kunne jobbe mer med tv.

Den kommende revykonferansieren gleder seg til sommerjobben, selv om det amputerer den planlagte sykkelturen i England med venninner.

- De er litt småbitre på meg for at jeg ditcha dem. Nå blir det en kort tur til London først og så drar jeg på revyfestival, sier Monica Gammeltvedt.

Ny vri

Dette er første gang nye talenter er invitert til å prøve seg som konferansierer på Norsk Revyfestival, som har vært arrangert siden 1987. Tidligere har kjente navn som Kine Hellebust, Alf Tande-Petersen, Rune Gokstad og Øystein Bache hatt jobben.

I tillegg til Monica Gammeltvedt fra Trondheim, er følgende seks plukket ut til å være konferansierer ved årets festival: Catrine Stadsvik fra Trondheim, Trine Lise Olsen fra Indre Billefjord i Finnmark, Anlaug Sellægg Asbøll fra Overhalla, Halvor Haukerud fra Odalen, Per Erik Skogan fra Stjørdal og Anders Alsethaug fra Trondheim.

De utvalgte ferskingene skal lede revyshow med over 2000 publikummere på hver forestilling.

I juryen for årets NM i revy sitter stand up-komiker Shabana Rehman, programleder Klaus Joacim Sonstad og leder av Hålogaland amatørteaterselskap Marit Solbu.

DRØMMEDAME: Monica Gammeltvedt er revygeneral Lornts Mørkveds drømmedame. Hun er en av sju utvalgte til å være konferansier ved årets Norsk Revyfestival. Foto: Tom E. Østhuus.
DRØMMEDAME: Monica Gammeltvedt er revygeneral Lornts Mørkveds drømmedame. Hun er en av sju utvalgte til å være konferansier ved årets Norsk Revyfestival. Foto: Tom E. Østhuus. Vis mer