- Jo, «Hello Kitty» er en katt - på en måte

Skaperen oppklarer.

 FULL FORVIRRING:  Nyheten om at «Hello Kitty» angivelig ikke er en katt gikk verden rundt i går, og skapte ramaskrik på sosiale medier. Nå beroliger «Hello Kitty»-skaperen fansen med at at hun på en måte er en katt likevel. Foto: NTB Scanpix
FULL FORVIRRING: Nyheten om at «Hello Kitty» angivelig ikke er en katt gikk verden rundt i går, og skapte ramaskrik på sosiale medier. Nå beroliger «Hello Kitty»-skaperen fansen med at at hun på en måte er en katt likevel. Foto: NTB ScanpixVis mer

(Dagbladet): I går ble det stort oppstyr på Twitter etter at antropologen Christine R. Yano, som har jobbet og skrevet bok om fenomenet «Hello Kitty», sa at «Hello Kitty» ikke var en katt. 

Det var etter at hun hadde jobbet med å sette sammen en utstilling på museet «Japanese American National Museum» i Los Angeles, at hun sendte inn notatene sine for godkjenning til «Hello Kitty»-skaperne i selskapet Sanrio. 

- Ikke en katt De var stort sett fornøyde. Det var bare én ting hun hadde gjort fryktelig galt. Hun hadde nemlig kalt den kjente figuren for en katt. 

- Jeg ble korrigert - veldig strengt. Det er en av korrigeringene Sanrio gjorde i utkastet mitt til utstillingen. «Hello Kitty» er ikke en katt. Hun er en tegneseriefigur. Hun er ei lita jente. Hun er en venn. Men hun er ikke en katt, sa Yano ifølge Los Angeles Times.

Nå ser det ut til at Sanrio kanskje fikk litt kalde føtter etter dette, og kom derfor med en oppklaring, blant annet på nettstedet Kotaku. Denne oppklaringen vil kanskje redde fansen fra nok en skrekkelig dag. 

- Jo, en slags katt - «Hello Kitty» er laget i et kattetema. Det blir å gå for langt å si at «Hello Kitty» ikke er en katt. Hun er personifiseringen av en katt, en såkalt gijinka, sier en talsperson hos Sanrio's kontorer i Tokyo.

At «Hello Kitty» blir beskrevet som ei lita jente, trenger ikke å bety at det er snakk om et menneske, skriver nettstedet. Man refererer ofte til kjæledyr som gutter og jenter. 

Det ender altså på konklusjonen at «Hello Kitty» ikke kan kalles hverken katt eller menneske. Det riktige blir å kalle hun en «gijinka» eller en personifisering av en katt, for å gjøre det enkelt.