Jo mere We er sammen

Hypen holder.

Se alle dagens musikkanmeldelserCD: Det er lenge siden musikk-Norges mer og mindre offisielle smaksløker bestemte seg: Dette skal bli Wes høst. Praten har gått hele sommeren. Ryktene har løpt. Se opp for We. For 10 år med psykedelia-space-blues-stoner-og-så-videre-rock, landets mest eklektiske referanser, vokalist Felbergs alldeles hysteriske bekledninger, mye heder men lite kommersiell suksess må jo krones med noe stort?

Leverer


Hype er som kjent ganske klamt. Heldigvis er den av og til også fortjent. We leverer nemlig varene så til de grader. Oslo-kvartetten har fått med seg stoner-faderen Chris Goss (Kyuss, Queens of the Stone Age») som produsent. Sammen inviterer de lytterne på en gjennomarbeidet ferd der hallusinerende Star Trek-riff og storslåtte episke partier uten problemer velger alt fra popflørtende stonerrockere til jamrende blåsere som reisefølge.

Åpningslåta «Cosmic Biker Rock'n'Roll» etablerer rollene kjapt: Kontant komp fra trommis Krisvaag og bassist Goshie, rockehistorie i strengene til Don Dons og 20 i innsats fra Thomas Felberg. «Crawling Out Of The Wreckage» er en hilsen til Queens Of The Stone Age. Tittelsporet leveres med stor T: «Smugglers» er en snau ti minutter lang smuglerrute der Pink Floyd møter Black Sabbath over et parti med heroin og kokain. «Sugar & Canniboles» , derimot, er bare Sabbath. Og nåde den som ikke digger når We legger all sin kraft bak «Lightyears Ahead» .

Redder de verden?


Bare for å ha det klart. «Smugglers» skaper ikke fred på jord og utraderer all sykdom, slik noen later til å tro. Men de lager galaktisk musikk i grenselandet mellom flowerpower og bilrock - det holder i massevis. Dessuten har We noe nytt på gang. De er tilgjengelige som aldri før. Et eksempel er «Catch Electrique» , en radiovennlig, groovy Morphine-på-speed-låt som kan sende gutta ut av musikkmafia-banen og opp i massenes sfære. Det fortjener We.

Plata slippes 13. september.

Se alle dagens musikkanmeldelser