Jo Nesbø auksjonerer bort romankarakterer

- Kan ende opp som en særdeles usympatisk karakter.

DONERER KARAKTER: I forbindelse med TV-aksjonen som vises på NRK på søndag har forfatter Jo Nesbø donert bort en karakter fra en av sine romaner. Foto: Håkon Eikesdal / Dagbladet
DONERER KARAKTER: I forbindelse med TV-aksjonen som vises på NRK på søndag har forfatter Jo Nesbø donert bort en karakter fra en av sine romaner. Foto: Håkon Eikesdal / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): I et intervju med NRK forteller forfatter Jo Nesbø at han i forbindelse med TV-aksjonen, som holdes på søndag, skal donere bort en karakter fra en av sine bøker.

- Jeg kan ikke love at den som vinner det navnet får lov til å ha utseende og karaktertrekk og sånne ting, men navnet skal de få, sier Nesbø i intervjuet.

Kan bli massemorder Erik Thorstvedt, som er en av programlederne for aksjonen, spør om man kan risikere å bli en massemorder dersom man vinner auksjonen, og selv om Nesbø ikke enda vil røpe hvilken karakter han skal donere bort kan han fortelle at det ikke er umulig:

- Det som er faren ved å by her er at man kan ende opp som en særdeles usympatisk karakter, det er ingen garanti der.

Nesbø, som har solgt over 20 millioner bøker på verdensbasis, forteller at flere venner av ham, etter å ha blitt spurt på forhånd, har endt opp som grusomme karakterer i bøkene. Og legger til at det finnes en viss sjanse for at man kan bli global superkjendis gjennom hans karakternavn:

- Jeg har en tysk forlegger som sliter med senskader etter å ha vært karakter i en av mine bøker. Hun har blant annet blitt gjenkjent i passkontroller, så en viss risiko er det faktisk, sier Nesbø til NRK.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer