Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Jo Nesbø auksjonerer bort romankarakterer

- Kan ende opp som en særdeles usympatisk karakter.

DONERER KARAKTER: I forbindelse med TV-aksjonen som vises på NRK på søndag har forfatter Jo Nesbø donert bort en karakter fra en av sine romaner. Foto: Håkon Eikesdal / Dagbladet
DONERER KARAKTER: I forbindelse med TV-aksjonen som vises på NRK på søndag har forfatter Jo Nesbø donert bort en karakter fra en av sine romaner. Foto: Håkon Eikesdal / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): I et intervju med NRK forteller forfatter Jo Nesbø at han i forbindelse med TV-aksjonen, som holdes på søndag, skal donere bort en karakter fra en av sine bøker.

- Jeg kan ikke love at den som vinner det navnet får lov til å ha utseende og karaktertrekk og sånne ting, men navnet skal de få, sier Nesbø i intervjuet.

Kan bli massemorder Erik Thorstvedt, som er en av programlederne for aksjonen, spør om man kan risikere å bli en massemorder dersom man vinner auksjonen, og selv om Nesbø ikke enda vil røpe hvilken karakter han skal donere bort kan han fortelle at det ikke er umulig:

- Det som er faren ved å by her er at man kan ende opp som en særdeles usympatisk karakter, det er ingen garanti der.

Nesbø, som har solgt over 20 millioner bøker på verdensbasis, forteller at flere venner av ham, etter å ha blitt spurt på forhånd, har endt opp som grusomme karakterer i bøkene. Og legger til at det finnes en viss sjanse for at man kan bli global superkjendis gjennom hans karakternavn:

- Jeg har en tysk forlegger som sliter med senskader etter å ha vært karakter i en av mine bøker. Hun har blant annet blitt gjenkjent i passkontroller, så en viss risiko er det faktisk, sier Nesbø til NRK.

Donere bort bil og lunch Årets TV-aksjon skal ledes av Haddy N'jie, Erik Thorstvedt og Jan Petter Saltvedt. Og den åtte timer lange sendingen vil vises på NRK den 20. oktober.

Nesbø er ikke den eneste kjente personen som har donert noe til aksjonen. Blant annet skal også Stargate, som står bak internasjonale hits med stjerner som Katy Perry og Rihanna, donere bort en dag i deres studio.

Også rapperen Magdi, kjent fra gruppa Karpe Diem, skal bidra, og har valgt å donere bort sin røde Toyota Corolla, mens fotballekspert Arne Scheie tilbyr en lunch med seg selv.

Alle auksjonsobjektene kan du se og by på her.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!