Jo Nesbø blir hovedgjest på Krimfestivalen

- Vi samler så og si hele den norske krimeliten.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet:) Jo Nesbø er årets festivalforfatter på Krimfestivalen, som arrangeres fra torsdag 3. mars til og med lørdag 5. mars.

Han blir gjort spesiell ære på under festivalen, og vil delta på flere programposter i løpet av de tre festivaldagene.

Til festivalen kommer også flere internasjonale navn, med Karin Slaughter, Robert Wilson og Håkan Nesser i spissen. Samt et stort antall kjente norske forfattere, deriblant Anne Holt, Jørn Lier Horst, Kjell Ola Dahl, Torkil Damhaug og Sidsel Dalen. Programmet teller totalt 50 poster og 56 krimforfattere.

- Hele krimeliten Krimfestivalen arrangeres for femte gang av Cappelen Damm og Krimklubben, i samarbeid med blant andre flere forlag og bokhandler.

- Vi har samlet så og si hele den norske krimeliten, sier festivalsjef og Cappelen Damm-redaktør Knut Gørvell til Dagbladet.

Han trekker også fram Gunnar Staalesen krimforestilling «Døden går til scenen», som har vært spilt på festivalen flere ganger tidligere, men med en ny tvist hvert år. I år er hovedskikkelsen, detektiv Knut Gribb, skiftet ut med Sherlock Holmes.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer