Jo Nesbø er en mester i sitt fag

«Gjenferd» er krimhåndverk i verdensklasse.

MED NY INNERTIER: Jo Nesbø er tilbake. Ikke siden Petter Northug sto på startstreken under vinterens ski-VM i Holmenkollen har en nordmann opplevd tilsvarende forventningspress. Northug taklet presset. Det gjør sannelig Nesbø også, skriver Dagbladets anmelder. Foto: Lars Myhren Holand
MED NY INNERTIER: Jo Nesbø er tilbake. Ikke siden Petter Northug sto på startstreken under vinterens ski-VM i Holmenkollen har en nordmann opplevd tilsvarende forventningspress. Northug taklet presset. Det gjør sannelig Nesbø også, skriver Dagbladets anmelder. Foto: Lars Myhren Holand Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

BOK: På den siste siden i «Gjenferd» finnes en viktig forklaring på Jo Nesbøs eventyrlige suksess som krimforfatter. Etter at det hele er over takker forfatteren dem som har hjulpet ham.

Der andre takker kona, takker Nesbø eksperter på politiarbeid, dykking, narkotikaomsetning, etterforskningsmetoder, sibirsk oppdragelse, frændialekt, farmasi, luftfart, gravsteder, anatomi, medisin, psykologi og hester. Det er lett å forklare suksess med talent, og glemme at den viktigste årsaken nesten alltid er hardt arbeid.

Jo Nesbø har talentet, men helt siden han debuterte i 1997 har han utmerket seg som en krimforfatter som tar alle sidene ved håndverket på største alvor. Han vet hvor vanskelig det er å skrive en god kriminalroman. Derfor er han nå blant de aller beste.  

På gjengrodde stier Som tittelen antyder er «Gjenferd» en tilbakeskuende roman, mer neddempet og reflekterende enn de to foregående.

Det er gått tre år, Harry Hole holder fortsatt til i Asia. En notis om et allerede oppklart drap får ham til å vende hjem. Nesbø beskriver ham der han forlater flyet på Gardermoen, tar toget inn til sentrum og sjekker inn på sitt gamle hotell i Oslos mest belastede strøk.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer