TILBAKE TIL SCENA:  Den 9. juni kommer Jo Nesbø med ny bok om Harry Hole. Under to måneder senere, den 2. august, holder han konsert i Trondheim. Foto: Jeanette Landfald/Dagbladet.
TILBAKE TIL SCENA: Den 9. juni kommer Jo Nesbø med ny bok om Harry Hole. Under to måneder senere, den 2. august, holder han konsert i Trondheim. Foto: Jeanette Landfald/Dagbladet.Vis mer

Jo Nesbø gjør konsert-comeback

Spiller i Trondheim med nye låter.

(Dagbladet): Suksessforfatter Jo Nesbø er snart klar med ny bok, men det var musikken som først gjorde ham kjent. Nå tar den tidligere Di Derre-vokalisten mikrofonen fatt igjen. Den 2. august synger Nesbø i Vår Frue Kirke under Olavsfestdagene i Trondheim.

- Nesbø er en fantastisk formidler, uansett hva han gjør. Han er en viktig stemme, og kommuniserer godt i flere kanaler. Han har også gitt ut ei plate som soloartist, «Karusellmusikk», som handler om å være på reise, sier Jens Storli, programsjef, til Dagbladet.

Nye låter Festivalen har utfordret musikeren og forfatteren til å skrive nye låter. Etter alt å dømme blir det både nytt og gammelt materiale å høre på konserten.

- Det er ikke klart, men han har sagt at han ønsker å lage noen låter som bygger oppunder temaet vi har, som er «Engler, skurker og vanlige folk», sier Storli.

DI DERRE: Jo Nesbø ble først kjent som vokalist i bandet Di Derre.
DI DERRE: Jo Nesbø ble først kjent som vokalist i bandet Di Derre. Vis mer

Vår Frue Kirke ligger midt i Trondheim sentrum, og tar 600 publikummere. Nesbø skal selv spille gitar, i tillegg til å ham med seg en musikere.

Ullmann møter biskopen Det skal være fire konserter til temaet et «Engler, skurker og vanlige folk». Espen Lind er en av de andre musikerne. Han har tatt utgangspunkt i salmer, og laget femten låter.

Olavsfestdagene arrangeres for 49. gang, og åpnes den 28. juli.

En annen post under årets festival er Liv Ullmann i samtale med biskop Jon Singsaas i Nidarosdomen. Det skal skje den 31. juli, og skal være på initiativ fra biskopen.

SALMESANG: Musiker Espen Lind har tatt utgangspunkt i salmer, og laget nye låter. Resultatet blir å høre i Trondheim den 27. juni.  Foto: Lars Eivind Bones
SALMESANG: Musiker Espen Lind har tatt utgangspunkt i salmer, og laget nye låter. Resultatet blir å høre i Trondheim den 27. juni. Foto: Lars Eivind Bones Vis mer
MØTER BISKOPEN:  Liv Ullmann skal møte biskop Jon Singsaas til samtale i Nidarosdomen.
Foto: Steinar Buholm / Dagbladet.
MØTER BISKOPEN: Liv Ullmann skal møte biskop Jon Singsaas til samtale i Nidarosdomen. Foto: Steinar Buholm / Dagbladet. Vis mer