DUKKER OPP I HOLLYWOODFILM: Jo Nesbø fikk likegodt en statistrolle i «Snømannen», sa han besøkte filmsettet i februar.
 Foto: Anders Grønneberg
DUKKER OPP I HOLLYWOODFILM: Jo Nesbø fikk likegodt en statistrolle i «Snømannen», sa han besøkte filmsettet i februar. Foto: Anders GrønnebergVis mer

Jo Nesbø har fått en rolle i «Snømannen»

Gjør som John le Carré og Stephen King.

(Dagbladet:) Jo Nesbø gjør som en rekke krimkonger har gjort før ham, og får en bitteliten rolle i storfilmen basert på boka hans. Det melder VG i dag.

I hollywoodfilmen «Snømannen», som får premiere i oktober neste år, dukker han opp i en scene, sammen med hovedrolleinnehaveren Michael Fassbender. Rollen skal han ha fått noe tilfeldig, da han besøkte filmsettet i Oslo i februar.

- Tre sekunder
- Jeg spiller mot Michael Fassbender i en rolle hvor jeg har fått utdelt en pitbull-lignende hund, som jeg sto og holdt, sier Nesbø til VG, men legger til at han befinner seg «sannsynligvis helt ute i kanten av bildet, bak en dør», i kanskje tre sekunder.

- Det var utrolig mye venting for å kunne spille inn de tre sekundene. Jeg og denne hunden, som jeg tror var en pitbullterrier, rakk å utvikle et nært og godt forhold i løpet av dagen, forteller han.

«Snømannen» er nå ferdig innspilt, etter å ha gjort opptak flere steder i Oslo, i Bergen og på Rjukan. Nesbø er en av hele 1700 statister som har vært i sving under innspillingen.

Flere forfatterstatister
Nesbø er ikke den eneste forfatteren som har gjort såkalte cameo-opptredener i filmatiseringer av egne bøker. Observante tv-seere fikk kanskje med seg John le Carré som restaurantgjest i miniserien «The Night Manager», som gikk på TV 2 i påsken. Han dukker også opp i filmen «Tinker, tailor, soldier, spy».

Stephen King har vært statist i mange av sine filmer, mens John Irving spilte wrestler i filmen «The World According to Garp». Hunter S. Thompson dukker opp på en nattklubb i «Frykt og avsky i Las Vegas», mens Irvine Welsh spiller en mer «ordentlig» rolle som dopdealeren Mikey Forrester i «Trainspotting».

Også for filmregissører har det til tider gått sport i å dukke opp i egne filmer. Alfred Hitchcock var særlig kjent for sine mange statistroller.