Jo Nesbø har fått en rolle i «Snømannen»

Gjør som John le Carré og Stephen King.

DUKKER OPP I HOLLYWOODFILM: Jo Nesbø fikk likegodt en statistrolle i «Snømannen», sa han besøkte filmsettet i februar.
 Foto: Anders Grønneberg
DUKKER OPP I HOLLYWOODFILM: Jo Nesbø fikk likegodt en statistrolle i «Snømannen», sa han besøkte filmsettet i februar. Foto: Anders Grønneberg Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet:) Jo Nesbø gjør som en rekke krimkonger har gjort før ham, og får en bitteliten rolle i storfilmen basert på boka hans. Det melder VG i dag.

I hollywoodfilmen «Snømannen», som får premiere i oktober neste år, dukker han opp i en scene, sammen med hovedrolleinnehaveren Michael Fassbender. Rollen skal han ha fått noe tilfeldig, da han besøkte filmsettet i Oslo i februar.

- Tre sekunder - Jeg spiller mot Michael Fassbender i en rolle hvor jeg har fått utdelt en pitbull-lignende hund, som jeg sto og holdt, sier Nesbø til VG, men legger til at han befinner seg «sannsynligvis helt ute i kanten av bildet, bak en dør», i kanskje tre sekunder.

- Det var utrolig mye venting for å kunne spille inn de tre sekundene. Jeg og denne hunden, som jeg tror var en pitbullterrier, rakk å utvikle et nært og godt forhold i løpet av dagen, forteller han.

«Snømannen» er nå ferdig innspilt, etter å ha gjort opptak flere steder i Oslo, i Bergen og på Rjukan. Nesbø er en av hele 1700 statister som har vært i sving under innspillingen.

Flere forfatterstatister Nesbø er ikke den eneste forfatteren som har gjort såkalte cameo-opptredener i filmatiseringer av egne bøker. Observante tv-seere fikk kanskje med seg John le Carré som restaurantgjest i miniserien «The Night Manager», som gikk på TV 2 i påsken. Han dukker også opp i filmen «Tinker, tailor, soldier, spy».

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer