Jo Nesbø hasteinnlagt på sykehus - skal være bedre

Avlyser konsert med Di Derre.

AVLYSER KONSERT: Di Derre avlyser konserter i Drøbak og Skien i helga på grunn av at Jo Nesbø er blitt akutt syk. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
AVLYSER KONSERT: Di Derre avlyser konserter i Drøbak og Skien i helga på grunn av at Jo Nesbø er blitt akutt syk. Foto: Lars Eivind Bones / DagbladetVis mer

Jo Nesbø ble torsdag hasteinnlagt inn på sykehus i Oslo etter å ha blitt akutt syk.

- Jo ble dårlig for noen dager siden, opplyser bandkamerat Espen Stenhammer til Dagbladet.

- Det går bedre nå

Trommeslager Espen Stenhammer forteller at Jo Nesbø brått ble dårlig for et par dager siden, og ble innlagt på Diakonhjemmet i Oslo torsdag.

- Det går bedre med Jo nå, sier Stenhammer:

BANDET: Di Derre, fra venstre Unni Wilhelmsen, Halvor Holter, Jo Nesbø, Lars Jones, Espen Stenhammer, Magnus Larsen Jr Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet
BANDET: Di Derre, fra venstre Unni Wilhelmsen, Halvor Holter, Jo Nesbø, Lars Jones, Espen Stenhammer, Magnus Larsen Jr Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet Vis mer

- Vi vet ikke helt hva som feiler ham. Det begynte med at han var litt dårlig form, det gikk litt fram og tilbake, før han ble innlagt.

Avlyser helgas konserter

Di Derre avlyser derfor konserten som de skulle spilt i Skien i helga. Bandet har også avlyst konserten fredag i Drøbak. Det skriver manager Lisbeth Wiberg Olsen i ei pressemelding, ifølge Telemarksavisa.

Di Derre skulle spilt to konsert, i Drøbak og Skien Live i helga.

- Han er blitt akutt syk, og er under behandling. Vi håper han kommer raskt på beina igjen, sier manager Lisbeth Wiberg Olsen til Dagbladet.

- Sykdom kan komme brått

- Det viktigste nå er at Jo blir frisk igjen. Så kommer spillingen i annen rekke. Vi vet at han er i de beste hender. Jeg er selv 52 år, og Jo er 58 - og vi er kommet i den alderen der sykdom kan komme brått, sier Stenhammer.

Han opplyser at bandet har opplevd at venner er blitt syke og omkommet.

- Vi har ingen garanti her i livet. Men det går bedre med Jo, og Di Derre håper å være klar til konserten i Lillestrøm torsdag 14. juni, sier Stenhammer.

- Skjedde fort

Hun opplyser om at det er to konserter som er avlyst i helga - én i Skien, og én i Drøbak. Hun kan ikke si noe om hva det er som feiler Nesbø, eller om bandets kommende spilleplan kommer til å bli påvirket.

- Dette har skjedd så fort, så vi har ingen kommentarer ut over dette, sier hun.

Di Derre består av Jo Nesbø, Magnus Larsen Jr, Espen Stenhammer, Halvor Holter, Unni Wilhelmsen og Lars Jones.

20 konserter i året

- Vi har flere konserter i sommer. Vi spiller rundt 20 i året. Men det viktigste nå er å få Jo frisk og på beina igjen, sier Stenhammer.

Jo Nesbø er blitt en av verdens mestselgende krimforfattere.

I fjor var det hele 20 år siden Nesbø debuterte som forfatter med boken «Flaggermusmannen», den første boken i serien om Harry Hole. Men han har alltid drevet med musikk, og setter av tid til både å lage låter og turnere.

- Vi har en ny singel ut, «Det går fint». Den forrige, «Syk», kom for noen år siden, legger Stenhammer til.