Jo Nesbø håvet inn 18 mill. på en uke

«Politi» slår alle rekorder.

POLITI: Jo Nesbø sin nye bok, Politi. slår alle rekorder i bransjen. Foto: Håkon Eikesdal
POLITI: Jo Nesbø sin nye bok, Politi. slår alle rekorder i bransjen. Foto: Håkon EikesdalVis mer

(Finansavisen): Jo Nesbøs nye roman «Politi» ble lansert av Aschehoug natt torsdag i forrige uke.

Etter bare to dagers salg var førsteopplaget til «Politi», på 270.000 eksemplarer, utsolgt fra Forlagssentralen.

Forlaget gikk umiddelbart igang med å trykke opp ytterligere 115.000 bøker.

Rekordene faller - Salget slår alle rekorder i hele bransjen, både når det gjelder størrelse og tempo, sier Marius Schatvet, finansdirektør i Aschehoug, til Finansavisen i dag.

Pengene strømmer inn for forfatteren. Med 20 prosent royalty tjener Nesbø 68 kroner pr. bok, tilsvarende 18 millioner kroner for førsteopplaget.

Når andreopplaget selges ut, vil han sitte igjen med 26 millioner kroner, skriver avisen.

- Jeg kommenterer ikke salgstall, sier en ordknapp Nesbø til Finansavisen.

- Klasse for seg Nesbø er svært populær, og forlaget hadde nattlansering av den tiende boka om etterforsker Harry Hole. Torsdag kveld var det konsert på Rockefeller, hvor forfatteren og den tidligere musikeren ble hyllet av fanskaren.

Det var dens svenska avisa Sydsvenskan som publiserte den første anmeldelsen av krimromanen mandag i forrige uke. Dagen etter fulgte de norske anmelderne på, og hyllesten var nærmest utelukkende positiv.

Dagbladets anmelder Torbjørn Ekelund skrev at han mener Nesbø er i en klasse for seg. Her kan du lese anmeldelsene av Nesbøs tidligere bøker om Harry Hole.

KØ FOR Å KJØPE POLITI: Det var kø utenfor Tanum på Karl Johan da Jo Nesbø lanserte og signerte den nye boken sin. Foto: Håkon Eikesdal
KØ FOR Å KJØPE POLITI: Det var kø utenfor Tanum på Karl Johan da Jo Nesbø lanserte og signerte den nye boken sin. Foto: Håkon Eikesdal Vis mer