Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Jo Nesbø inne på bestselgerliste i USA

Boka «Politi» gjør braksuksess.

 SUKSESS I USA:  Forfatter Jo Nesbø gjør suksess med sine bøker i USA. Her fra lanseringen av boka «Politi» på Tanum på Karl Johan i Oslo.
Foto: Håkon Eikesdal / Dagbladet
SUKSESS I USA: Forfatter Jo Nesbø gjør suksess med sine bøker i USA. Her fra lanseringen av boka «Politi» på Tanum på Karl Johan i Oslo. Foto: Håkon Eikesdal / Dagbladet Vis mer

(Dagbladet): Jo Nesbø er inne på sjetteplass på den prestisjefylte bestselgerlista til avisa The New York Times med boka «Politi».

Det er Nesbøs beste plassering på bestselgerlista i USA noensinne, skriver VG.

- Fotfeste i USA - Det betyr vel egentlig bare at Harry Hole-serien har fått fotfeste i USA. Det er også kjempekult at leserne går tilbake og leser tidligere bøker som «Rødstrupe», som på langt nær solgte så mye da den kom ut her for en del år siden, sier han til avisa.

Til nå har Nesbø gitt ut alle bøkene sine i USA, unntatt «Kakerlakkene». Den skal være klar for det amerikanske markedet i november, sier Nesbø til VG.

I går skrev også Dagens Næringsliv at Nesbø nærmer seg én million solgte bøker i USA. Ifølge avisa har han solgt for nærmere 1,5 milliarder kroner. Anslaget er basert på innhentede tall for forfatterens boksalg på verdensbasis.

Internasjonal suksess Han skal ha solgt nærmere 20 millioner bøker internasjonalt.

Det største opplaget er fremdeles i Norge, der han har solgt rundt 4,5 millioner bøker.

Det skal være solgt rundt 3,8 millioner engelskspråklige bøker, ifølge Dagens Næringsliv.