Jo Nesbø jobber med ny Harry Hole-bok

Kommer våren 2016.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Hvert år deler Rivertonklubben ut den høythengende Rivertonprisen til årets beste kriminalroman.

Jo Nesbø er årets festivalforfatter på Krimfestivalen som åpnet i dag, og blir gjort spesiell ære på under festivalen, og vil delta på flere programposter i løpet av de tre festivaldagene.

Mottok pris Lite visste de fremmøtte da han åpnet festivalen med en prolog i morges, at han skulle hedres med den prestisjetunge Rivertonklubben ærespris for hele sitt forfatterskap noen timer senere.

- Det er en stor stor ære. Ikke minst fordi krimlitteraturen i Norge er så stor, sier Jo Nesbø til Dagbladet og fortsetter:

- Det er et kobbel av dyktige forfattere i Norge. I forhold til folketallet er det mange dyktige forfattere og interessen for krim er betraktelig. Dessuten har sjangeren veldig høy anseelse og våre beste forfattere, som Saabye Christensen, André Bjerke og Roy Jacobsen har også skrevet krimbøker, sier Jo Nesbø til Dagbladet.

Prisen tildeles en person som «har gjort en særlig innsats for norsk kriminallitteratur, her hjemme eller utenlands».

- Et fantastisk talent Siden 1973 har ni nordmenn mottatt æresprisen, blant dem André Bjerke og Gerd Nyquist. Rivertonklubbens internasjonale ærespris er tildelt Ruth Rendell, P.D. James, Ed McBain, Maj Sjöwall og Henning Mankell.

- Nesbø har et fantastisk fortellertalent, sier forfatter Gunnar Staalensen og trekker også fram Nesbøs arbeidsmetoder.

- Når jeg i blant treffer Jo på en flyplass, setter jeg meg tilbake for å lese en bok, mens Nesbø tar fram pc-en og skriver på en bok.

Nesbø mottok «Den gyldne revolver» allerede i 1998, og har hatt enorm suksess som forfatter både i inn og utland.

Ny Harry Hole-bok Jo Nesbø er blitt en av verdens mestselgende krimforfattere. Hans bøker om Harry Hole rives vekk fra salgshyllene, og kritikere hyller ham verden over. Nå er bøkene oversatt til 50 ulike språk.

I fjor Nesbø ut krimboka «Blod på snø», og i høst kom han med «Mere blod», og nå er han i gang med en ny Harry Hole-bok.

- Jeg er godt i gang med boka. Jeg kan ikke si så mye, men handlingen utspiller seg i Oslo. Jeg kan røpe at den fortsetter der «Politi» slutter, sier Nesbø til Dagbladet.

Her er de nominerte til årets Rivertonpris, som offentliggjøres 10. mars 2016:

Ingebjørg Berg Holm: «Stjerner over, mørke under», Tore Aurstad og Carina Westberg: «Nattevandreren», Kjell Ola Dahl: «Kureren», Vidar Sundstøl: «Djevelens giftering» og Frits de Bourg: «Dødens elv».

Prisen går til forfatteren av årets beste arbeid innen norsk kriminallitteratur, enten det er en roman, novellesamling, skuespill, originalmanus for spillefilm, fjernsynsdrama eller radioteater.

Jo Nesbø

Født 29. mars 1960

Musiker, manusforfatter og forfatter oppvokst i Molde. Best kjent for bokserien om Harry Hole.

Utdannet siviløkonom og finansanalytiker og tidligere fotballspiller.

Har arbeidet både som aksjemekler og journalist, i tillegg til å være vokalist og låtskriver i popgruppa Di Derre.

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer