DENNE VEIEN GÅR KARRIEREN MIN: Jo Nesbø er et hett navn i Hollywood. Nå skal han produsere advokatdrama for TV-kanalen NBC. Bildet er hentet fra da Nesbø var gjest på TV2s Senkveld. Foto: Anders Grønneberg
DENNE VEIEN GÅR KARRIEREN MIN: Jo Nesbø er et hett navn i Hollywood. Nå skal han produsere advokatdrama for TV-kanalen NBC. Bildet er hentet fra da Nesbø var gjest på TV2s Senkveld. Foto: Anders GrønnebergVis mer

Jo Nesbø lager TV-serie med «House»-produsent og «West Wing»-forfatter

«I Am Victor» blir advokatdrama for amerikansk TV-gigant.

(Dagbladet): Jo Nesbø er med på å produsere «I Am Victor», en ny TV-serie for den amerikanske TV-kanalen NBC, melder Comoyo Filter via Deadline i dag.

Medprodusenter er blant andre Katie Jacobs, som produserer den populære sykehusserien «House», og Nesbøs bokagent Niclas Salomonsson.

Serien, som sammenliknes med nettopp «House» og handler om en skilsmisseadvokat, skal skrives av Mark Goffman, som for noen år siden var manusforfatter på store deler av «West Wing» («Presidenten»).

Den norske krimforfatteren har tidligere skrevet TV-serien «Okkupert» og solgt rettighetene til NRK, som har bestilt åtte episoder med tanke på kringkasting i 2014 eller 2015. «Okkupert» tar utgangspunkt i et scenario der Russland har tatt kontrollen over Norge.

Nesbø er også produsent på den britisk-amerikanske filmatiseringen av Harry Hole-romanen «Snømannen», som skal regisseres av Martin Scorsese, og har nylig solgt filmrettighetene til en foreløpig uutgitt roman ved tittel «Sønnen» til Warner.

Nylig avslørte Jo Nesbø at han kommer med nok en Harry Hole-roman. Den skal hete «Politi» og følger opp «Gjenferd» - 2011-boka som nå ligger på New York Times' bestselgerliste under tittelen «Phantom».

STOR SUKSESS: TV-serien «West Wing», der Martin Sheen spilte amerikansk president og Allison Janney spilte pressetalskvinne, var en stor seersuksess for NBC. Nå skal en av manusforfatterne lage advokatdrama med Jo Nesbø. Foto: Scanpix/AP Photo
STOR SUKSESS: TV-serien «West Wing», der Martin Sheen spilte amerikansk president og Allison Janney spilte pressetalskvinne, var en stor seersuksess for NBC. Nå skal en av manusforfatterne lage advokatdrama med Jo Nesbø. Foto: Scanpix/AP Photo Vis mer