Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Jo Nesbø: Ny Harry Hole-bok i 2019

Ble annonsert på hjemmesidene til forfatteren torsdag.

NY BOK: Forfatter Jo Nesbø har annonsert at en ny Harry Hole-bok kommer neste år. Foto: Håkon Eikesdal / Dagbladet
NY BOK: Forfatter Jo Nesbø har annonsert at en ny Harry Hole-bok kommer neste år. Foto: Håkon Eikesdal / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Forfatter og et av Norges største litteratureksportnavn, Jo Nesbø, kommer med en ny bok i Harry Hole-serien neste år.

Krimboka heter «Kniv», og ifølge Nesbøs apparat starter den der «Tørst» konkluderte:

«Harry Hole våkner med i knakende bakrus med hender og klær dekket i blod. Ikke bare må han konfrontere en gammel og dødelig fiende, men han må også ta et oppgjør med sin mørkeste personlige utfordring noensinne», informeres det.

«Kniv» blir den tolvte boka i Harry Hole-serien.

Etter det man kan betegne som to rolige år, skjøt inntektene til forfatter og musiker Jo Nesbø (58) rett i været igjen i fjor, omtalte Finansavisen for noen dager siden.

Ifølge avisa gikk Nesbø fra å omsette for henholdsvis 7,6 og 5,9 millioner i 2015 og 2016, til å bokføre inntekter på 16,1 millioner kroner i fjor. Det er den fjerde høyeste inntekten siden selskapet så dagens lys i 1995.

I fjor var det 20 år siden Nesbø debuterte med karakteren Harry Hole, og i den forbindelse kom boka «Tørst», som fikk et førsteopplag på 300.000, noe ingen bøker har hatt i Norge før, skriver Finansavisen.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!