Jo Nesbø røper flere Harry Hole-nyheter

Filmatiseringen av Snømannen starter i januar.

(Dagbladet): - Nå får du breaking news her. Det blir filmet Harry Hole-film i Oslo fra 18. januar, sier forfatter Jo Nesbø i denne ukas bokpod.

Det har vært mange spekulasjoner rundt detaljene for den første filmatiseringen av Nesbøs kritikerroste univers.

Jo Nesbø ville først ikke at Harry Hole skulle opp på lerretet før han selv hadde skrevet ferdig om politietterforskeren, men han klarte ikke si nei da regilegenden Martin Scorsese ble involvert i produksjonen. Nå blir Scorsese produsent, og svenske Tomas Alfredson regissør.

Grønt lys Oslo og Stockholm har begge kjempet om tiltrekke seg det internasjonale produksjonsselskapet Working Title og å få filmatiseringen lagt innenfor egne bygrenser. Men tidligere i høst ble det klart at Oslo hadde trukket det lengste strået.

De fleste detaljer rundt filmen er nå på plass, røper Nesbø.

- Mange har jobbet mye for å få Harry Hole til Oslo, og at det skulle bli noe av filmen. Men jeg har aldri vært overbevist om at det kom til å skje, ikke før for et par dager siden da produksjonsselskapet ga offisielt grønt lys for filmen, sier Jo Nesbø til Dagbladet.

Nesbø kommer også med flere nyheter i intervjuet.

Mer Harry Hole Forfatterens seineste krimbøker har vært fra et helt nytt univers, og det har vært usikkert når neste bok om Harry Hole skulle komme. Men nå røper Nesbø at fansen verden over kan lese nye historier om politimannen allerede i 2016.

- Det er mulig at det kommer en ny Harry Hole bok allerede neste år, sier han til Hallgeir Opedal.

Til Dagbladet bekrefter Jo Nesbø nyheten.

- Jeg et ikke sikker på når den kommer, men jeg er i full gang med en ny Harry Hole-bok. Jeg har planlagt den i halvt års tid, sier Nesbø.

I ukas bokpod forteller Nesbø også mye om sitt forhold til foreldrene, besteforeldrene og hvordan farens død ble et vendepunkt i hans liv.

Ukas bokpod blir sesongens siste forfatterintervjuet med tidligere Dagblad-journalist Hallgeir Opedal.

Hele intervjuet kan høres i spilleren over.