SLAKTES:  Jo Nesbøs bok «Sønnen» blir slaktet i avisa The Guardian, men selger likevel unna som varmt hvetebrød. Foto: Bjørn Langsem / DAGBLADET
SLAKTES: Jo Nesbøs bok «Sønnen» blir slaktet i avisa The Guardian, men selger likevel unna som varmt hvetebrød. Foto: Bjørn Langsem / DAGBLADETVis mer

Jo Nesbø slaktes i engelsk storavis

- Overdrevet og belærende.

(Dagbladet): «Historien har en rekke usannsynlige vendinger som ikke klarer å sjokkere eller overraske, mest fordi jeg sliter med å engasjere meg i noen av karakterene».

Det skriver anmelderen og forfatteren Val McDermid i en fersk anmeldelse av Jo Nesbø's bok «Sønnen», i den engelske storavisa The Guardian.

McDermid, som også er en bestselgende britisk krimforfatter, virker ikke imponert over Jo Nesbøs bok.

- Overdrevet og belærende I anmeldelsen skriver hun at persongalleriet i boka er nærmest tegneserieaktig og at konklusjonen er for enkel. I tillegg mener hun den er overdrevet og belærende.

- Noen bøker er lange med god grunn. Andre er rett og slett overskrevet. Jeg føler at et aller annet sted i disse 490 sidene er det en glatt 250-siders thriller som vil ut, skriver hun.

Men McDermid innrømmer i det minste at boka til tider er spennende og har god framdrift.

I Norge har boka fått forholdsvis gode anmeldelser. Dagbladet kalte boka mørk og voldsom - men med positivt fortegn. VG ga boka en firrer på terningen, men påpekte også at boka var noe overlesset, i likhet med McDermids anmeldelse.

Aftenposten skrev at «Jo Nesbø befester stillingen som en vilt underholdende og kunnskapsrik samtidskronikør på både små og store scenegulv».

Boka har også blitt svært godt mottatt av anmeldere i Danmark og USA.

Solgt til filmselskap Det spørs om Jo Nesbø trenger å bekymre seg for lunkne anmeldelser i England. Warner Bros har allerede kjøpt rettighetene til boka, og vil lage en filmatisering.

Nylig var Hollywood-stjerna Channing Tatum i Oslo for å møte Jo Nesbø, for å diskutere en mulig rolle i filmen. 

Boka er også solgt til 22 land, deriblant USA, England, Frankrike og Italia. Boka har toppet bestselgerlistene i både Norge, Danmark og England allerede.

 FORFATTER: The Guardians anmelder Val McDermid er også en kjent skotsk krimforfatter, som har skrevet en rekke bestselgende bøker. Foto: Nina Hansen / Dagbladet
FORFATTER: The Guardians anmelder Val McDermid er også en kjent skotsk krimforfatter, som har skrevet en rekke bestselgende bøker. Foto: Nina Hansen / Dagbladet Vis mer